Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σημειώθηκε ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.
Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.
Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτήν τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μέσι πήγε στην Ινδία και οι Ινδοί τρελάθηκαν – Του έφτιαξαν άγαλμα 22 μέτρων! vid
- Τραμπ για Βενεζουέλα: Πρόκειται να ξεκινήσουν χερσαίες επιχειρήσεις, vid
- Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη Ιμάμογλου – Το κατηγορητήριο των 3.700 σελίδων και οι 401 κατηγορούμενοι
- Αυτά παθαίνει όποιoς αγνοεί τον Πούτιν! Το παράδειγμα με τον Πακιστανό ηγέτη, vid
- «C5» – Αν συμβεί αυτό, έρχεται τεράστια ανατροπή στον πλανήτη
- Γερμανία κατά Ισραήλ: Ποιά ενέργεια ενόχλησε το Βερολίνο;
- Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου – Δείτε ποιες ώρες
- Ο Τραμπ φόρεσε καπέλο καουμπόι! “Βγάλτε με φωτογραφία” – ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Τζέι Ντι Βανς διαλέγει πλευρά στη ραπ διαμάχη…μεταξύ Cardi B και Nicki Minaj
- Καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν τη Γάζα: Τουλάχιστον 16 νεκροί από το κρύο, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά









