«Σκεφτείτε να χάσουμε σε μια στιγμή την αμυντική μας βιομηχανία. Γι’ αυτόν τον λόγο η Τουρκία θέλει να διαθέτει ιδιαίτερα αεροπορική ισχύ, ώστε να έχει αποτροπή έναντι της Ελλάδας» τόνισε, μιλώντας στο CNNturk, o απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, o οποίος παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι… «πρωτοτουρκικές».
Η Τουρκία «ιδιαίτερα θέλει να αγοράσει F-16. Και επειδή θέτει αυτήν την πρόταση για τα F-16, δεν θέλει να προκαλεί σε κάποια θέματα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε ο Καρακούς.
«Αν η Αμερική χωρίς καν πρόφαση δεν δώσει τα F-16, αυτό πια θα είναι ένα εχθρικό περιστατικό» πρόσθεσε.
«Οπως η πόλη Νατάνζ και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στην περιοχή Νατάνζ είναι ο νούμερο ένα στόχος της Αμερικής και του Ισραήλ, έτσι σήμερα ο νούμερο ένα στόχος της Ελλάδας είναι οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας στην Αγκυρα» εξήγησε ο σύμβουλος του Ερντογάν.
«Ο στόχος της Ελλάδας»
«Φυσικά, υπάρχουν και στο Εσκισεχίρ και πρέπει ταυτόχρονα να προσθέσουμε και εκείνες» τόνισε.
«Δηλαδή οι εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας είναι ο στόχος της Ελλάδας. Σκεφτείτε σε μια επίθεση εμείς να τα χάσουμε αυτά» ανέφερε.
Και κατέληξε: «Τα είπε και ο κύριος Πεκίν, δείτε, εμείς είπε δεν διαθέτουμε αντιαεροπορικό αμυντικό όπλο. Η Τουρκία έχει ανάγκη να μην πολεμήσει για 20 χρόνια και ανάλογα πρέπει να καθορίσει τη στρατηγική της» κατέληξε.
(Από tourkikanea – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















