Συμφωνία Πρεσπών: Εξελίξεις με ΣΥΡΙΖΑ! Τι θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή; vid

Για τα καλά έχει ανάψει η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά και την αδιανόητη πρόκληση από πλευράς της προέδρου των Σκοπίων, η οποία αποκάλεσε το γειτονικό κρατίδιο «Μακεδονία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επί διακυβέρνησής του με τον ΑΝΕΛ έφερε και υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση θεωρώντας την υπεύθυνη για τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια.

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως είχε 5 χρόνια να φέρει προς ψήφιση και κύρωση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, το κόμμα της πρόκειται να πάρει μία σειρά από πρωτοβουλίες, φέρνοντας ενδεχομένως στο ελληνικό Κοινοβούλιο τα μνημόνια και χαρακτηρίζοντας «χρήσιμη για την ευρύτερη» τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Ποιός είναι ο λόγος που 5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η Συμφωνία των Πρεσπών;

Θα ήμασταν ακόμα πιο ισχυροί. Τα Πρωτόκολλα αυτά αφορά και την επιτήρηση του εναέριου χώρου την οποία πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Σίγουρα θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Οι πρωτοβουλίες αυτές μπορεί να έρθουν ως κύρωση των τριτών Πρωτοκόλλων. Και εκεί προκαλούμε την κυβέρνηση να ψηφίσει και να φέρει προς κύρωση τα τρία Πρωτόκολλα».

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί