Στην Κύπρο ο υφ. Εξωτερικών Γ. Κώτσηρας

Στην Κύπρο θα μεταβεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου 2023,

προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια τελετή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κώτσηρας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο υφυπουργός θα συναντηθεί ακόμη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και με τον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο. Θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Μακαριώτατο Aρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ. Γεώργιο.

Επιπλέον, στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αιγύπτια ομόλογό του, υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων Soha Samir Nashed Gendi, καθώς και με τον Αρμένιο ομόλογό του ύπατο αρμοστή για θέματα διασποράς Zareh Sinanyan.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Κώτσηρας θα καταθέσει στεφάνι στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο «Τύμβος Μακεδονίτισσας» και στα «Φυλακισμένα Μνήματα» και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με συλλόγους Ελλαδιτών.

Τέλος, θα παραστεί στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο γερουσιαστής Robert Menendez, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί