• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σχέδιο για τα Βαλκάνια κόβει την Ελλάδα στα δύο – Οι δηλώσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες

Σχέδιο για τα Βαλκάνια κόβει την Ελλάδα στα δύο – Οι δηλώσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες

Ας ξυπνήσουν επιτέλους όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι οπαδοί...

Οι Μεγάλες Δυνάμεις προωθούν την «στρατηγική ειρήνη» μόνο στην Μεσόγειο, αλλά και στα Βαλκάνια, όπου στόχος είναι η δημιουργία «βαλκανικής οικονομικής ομοσπονδίας» με πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως έχει χιλιοειπωθεί από επίσημα «χείλια» της προηγούμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην διάρκεια της συνάντησης που είχε, στις Βρυξέλλες, με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως το «εργαλείο» για την ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια αποτελεί η πολιτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ενσωμάτωση δηλαδή των Σκοπίων στο ευρωπαϊκό άρμα με το όνομα «Β.Μακεδονία» και τους όρους «μακεδονικός λαός, γλώσσα κτλ.».

Σιγά-σιγά και η Βουλγαρία που αντιδρούσε βάζει νερό το κρασί της.

Όλα φυσικά γίνονται για την… «κλιματική αλλαγή».

Ο  Μπορίσοφ τόνισε ότι η πολιτική διεύρυνσης φέρνει την ευημερία τόσο σ’ αυτή την περιοχή όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμμερίστηκε την θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας, το οποίο απαιτεί προσπάθειες επίλυσης από όλες τις χώρες κτλ. κτλ. κτλ.

«Η Βουλγαρία έχει προτεραιότητα να εξασφαλίσει μια σταδιακή, κοινωνικά και οικονομικά δίκαια μεταβατική περίοδο στην κλιματική ουδετερότητα, η οποία απαιτεί σημαντικούς πόρους και ένα πιο φιλόδοξο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο», ανέφερε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Αυτή η κλιματική ουδετερότητα θα είναι βασικό χαρακτηριστικό σε όλα τα Βαλκάνια, τα οποία ευελπιστούν να συνενώσουν οι παγκοσμιοποιητές σε μία ομοσπονδία ή μίνι οικονομική ένωση, αν προτιμάτε. Αυτό το σχέδιο θα κόψει την Ελλάδα στα δύο, καθώς ολόκληρος ο Βορράς επιδιώκεται να ενσωματωθεί σε «μακεδονικό κράτος».

Ως εκ τούτου, όσοι φωνάζουν για «Ελλάδα χωρισμένη στα δύο» με αφορμή ασήμαντα θέματα, θα πρέπει να σκεφτούν δυο και τρεις φορές τι «ξεστομίζουν».

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...