Ρωσία σε Έλληνες πολιτικούς-ΜΜΕ: «ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχει ο τουρκικός “Αττίλας” στην Κύπρο με το Ουκρανικό»

Ουκ ολίγες φορές έχουμε ακούσει από τα ΜΜΕ του ΨΕΜΑΤΟΣ να συγκρίνουν το Κυπριακό με το Ουκρανικό.

Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο, που προφανώς αντηχεί τη γνώμη της Μόσχας, πήρε θέση μετά από μήνες fake news και άτοπων αναλύσεων στην εθνική επικίνδυνη σύγκριση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Μάλιστα ως κορυφαίο επιχείρημα οι Ρώσοι διπλωμάτες παραθέτουν πως η Κύπρος το 1974 δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση απειλή για την Τουρκία!

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας:

«Είναι με έκπληξη που παρατηρούμε ότι τον τελευταίο καιρό επιχειρείται μια σύγκριση μεταξύ της Τουρκικής επέμβασής του 1974 στην Κύπρο και της Ρωσικής Ειδικής Ένοπλης Επιχείρησης στην Ουκρανία.
❌Θεωρούμε ότι, παρόμοιες ανάλογες συγκρίσεις οι οποίες ακούγονται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολύ περισσότερο από επίσημους αξιωματούχους, είναι άτοπες, έχοντας πολιτικά ελατήρια και οι οποίες στερούνται οποιασδήποτε βάσης.

🔺Αυτό που είναι σίγουρο είναι το γεγονός ότι η Κύπρος το 1974 δεν αποτελούσε καμία απειλή για την ηπειρωτική Τουρκία ούτε στον στρατιωτικό ούτε στον γεωπολιτικό τομέα.
❗️Αντιθέτως, η Ουκρανία κατά τη διάρκεια εδώ και αρκετών χρόνων στοχοπροσηλωμένα μεταμορφώθηκε από τις Δυτικές Χώρες σε ένα επιθετικό και εχθρικό προς εμάς προγεφύρωμα στα ίδια μας τα σύνορα. Από το 2014 το καθεστώς του Κιέβου πολύ ενεργά, «είχε παραφουσκωθεί» με χρήματα και εξοπλισμούς. Στο έδαφος της Ουκρανίας εργάζονταν ελεύθερα εκατοντάδες δυτικοί εκπαιδευτές, οι οποίοι προετοίμαζαν τον Ουκρανικό Στρατό για Πόλεμο με τη Ρωσία. Τι να πούμε επίσης για την ύπαρξη ενός δικτύου στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στο έδαφος αυτής της χώρας καθώς επίσης και των αξιώσεων του προέδρου Ζελένσκι για καθεστώς Πυρηνικής Υπερδύναμης.

🔺Εκτός από αυτό, εμείς δεν λογαριάζουμε να διαφοροποιήσουμε την εθνική, θρησκευτική ή γλωσσική σύνθεση αυτής της περιοχής. Τα στρατεύματα μας θα εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας μετά το τέλος της επιχείρησης για τη αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, και οι κάτοικοι αυτών των απελευθερωμένων περιοχών θα αποφασίσουν από μόνοι τους ως προς το σε ποια χώρα θα ενταχθούν για να ζήσουν από εδώ και πέρα.
⁉️Με λίγα λόγια, είχε η Κύπρος την δεκαετία του 70 μεταμορφωθεί από τρίτες χώρες σε στρατιωτικό προγεφύρωμα με σύνθημα «Αντι-Τουρκία» στο οποίο σύρθηκε ακριβώς η Ουκρανία ως «Αντι-Ρωσία»;
⛔️Είναι προφανές πως όχι. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι οι όποιες ανάλογες συγκρίσεις σε αυτό το θέμα είναι εξόφθαλμος πολιτικαντισμός και μια προσπάθεια να κερδηθούν αμφίβολοι βαθμοί από ένα οδυνηρό για τον κάθε Κύπριο θέμα ενόψει Προεδρικών Εκλογών
».

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί