Πρόεδρος Σκοπίων: «Δικαίωμά μου να χρησιμοποιώ το “Μακεδονία”»

Δεν καταλαγιάζει ο χαμός των τελευταίων 24ωρων γύρω από το Σκοπιανό.

Καμία υποχώρηση δεν κάνει η πρόεδρος των Σκοπίων, επιμένοντας να χρησιμοποιεί το «Μακεδονία» ως ονομασία για το κρατίδιό της.

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της.

Θυμίζουμε πως τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της γείτονος «άδειασαν» την πρόεδρο των Σκοπίων σχετικά με το «σκέτο Μακεδονία», με την ορκωμοσία της να έχει επί της ουσίας ακυρωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο της Σιλιάνοφσκα:

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές.

Η Πρόεδρος Gordana Siljanovska Davkova θα τηρήσει την χρήση της επίσημης συνταγματικής ονομασίας. Το επίσημο κείμενο του όρκου, όπως αυτό επιδόθηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής, υπογράφηκε με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί