Περίεργο σχόλιο Μητσοτάκη για τις «υποχωρήσεις» στα ελληνοτουρκικά

Άλλαξε τον όρο με το «αμοιβαίες κινήσεις».

«Η προσφυγή Ελλάδας και Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι πολύ μακριά ακόμα. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας δεν θα μπουν ποτέ στο τραπέζι από εμένα. Είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για δεύτερη φορά στο θέμα των ελληνοτουρκικών, αναφέρθηκε και στο θέμα των…«αμοιβαίων υποχωρήσεων», που είχαν ανάψει φωτιές όλο το προηγούμενο διάστημα:

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να μην αντιλαμβάνεται πως σε μια διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει το 100% των διεκδικήσεών του.

Ο όρος υποχωρήσεις ίσως να μην είναι δόκιμος, ας πούμε αμοιβαίες κινήσεις. Αυτές οι αμοιβαίες κινήσεις είναι αυτονόητες. Πρέπει να λύσουμε με την Τουρκία τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας.

Δεν έχω να σας πω λεπτομέρειες για τα ζητήματα αυτά όπου απαιτούνται αμοιβαίες κινήσεις.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι απλή. Συζητάμε 40 χρόνια με την Τουρκία. Οι πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Οφείλω να ερευνήσω αν μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω.

Και να μην μπορέσουμε να το πετύχουμε, αυτό δεν μας υποχρεώνει να είμαστε μονίμως στα κόκκινα και στην ένταση των τελευταίων τεσσάρων ετών».

Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί