Παίζουν μαζί μας οι Τούρκοι: “Τεχνικό πρόβλημα και…συνωνυμία φταίνε για την κράτηση Τζιτζικώστα”

Σε τεχνικό πρόβλημα και μια συνωνυμία απέδωσαν οι τουρκικές Αρχές την απαγόρευση εισόδου στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς στο σύστημα ασφαλείας υπήρχε απαγόρευση εισόδου για άτομο με το ίδιο επίθετο.

Αν και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση το πρόβλημα λύθηκε μετά από την συνεννόηση των υπουργείων Εξωτερικών, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη,Μανώλης Κωστίδης.

Πέραν της έντασης που προκάλεσε το περιστατικό στις ήδη τεταμμένες διμερείς σχέσεις, αίσθηση προκάλεσαν τα «καρφιά» του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στις τουρκικές αρχές χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη η μεταχείριση προς τον Τζιτζικώστα».

Πάντως, τα τουρκικά μέσα έκαναν το άσπρο μαύρο για ακόμη μια φορά κατηγορώντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα για το «μπλόκο» εισόδου του στην Τουρκία. Επιπλέον, τα τουρκικά μέσα κατηγορούν και τις ελληνικές Αρχές ότι «προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση».

Στο τηλεοπτικό δίκτυο ΗΑΒΕR GLOBAL αναφέρθηκαν τα εξής: «Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στη Σμύρνη με φέρι μποτ, έδειξε ως δικαιολογία την καθυστέρηση που προέκυψε λόγω κάποιας συνωνυμίας και αποφάσισε να μην εισέλθει στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές με στόχο την αύξηση της έντασης κάνουν ενέργειες όπως αυτή!

» Ο Τζιτζικώστας φιλοξενήθηκε κάποιο χρονικό διάστημα λόγω τεχνικού προβλήματος, καθώς υπήρχε συνωνυμία με κάποιον άλλον που είχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα».

(skai – φωτο:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί