• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όταν εξοργίζεται ο Τούρκος «κάτι καλό γίνεται»! ΒΙΝΤΕΟ με τον ανέκφραστο «σουλτάνο» μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Όταν εξοργίζεται ο Τούρκος «κάτι καλό γίνεται»! ΒΙΝΤΕΟ με τον ανέκφραστο «σουλτάνο» μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Η Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου εκνεύρισε σε απίστευτο βαθμό την τουρκική ηγεσία.

Τις τελευταίες ώρες διέρρευσε ένα υποτιτλισμένο βίντεο με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Αγία Σοφία.

Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο «σουλτάνος» τόνισε πως…δεν μας εμπιστεύεται, αποκαλύπτοντας μάλιστα την…δικαίωση των λεγομένων του προ ημερών σε συνομιλία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ.

Θυμίζουμε τι είπε πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος:

«Η καγκελάριος Μέρκελ με παρακάλεσε. Μου είπε πως αν σταματήσεις τις γεωτρήσεις θα κάνεις τη δουλειά μου πιο εύκολη. Εγώ είπα στην καγκελάριο Μέρκελ : Αν εμπιστεύεσαι εσύ την Ελλάδα, αν εμπιστεύεσαι τους άλλους, εμείς θα κάνουμε ένα διάλειμμα 3-4 εβδομάδων για τις γεωτρήσεις. Αλλά εγώ δεν τους εμπιστεύομαι και θα δείτε ότι δεν θα κρατήσουν την υπόσχεση τους. Και πραγματικά αυτό είναι και ότι συνέβη.

Στο μεταξύ εμείς αρχίσαμε τριμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και των συμβούλων τους με τους συμβούλους μου και του υπουργείου Εξωτερικών μας. Τριμερείς συνομιλίες Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία.

Ε τώρα φυσικά που η Ελλάδα δεν κράτησε την υπόσχεσή της τι θα γίνει ; Εμείς αρχίσαμε εκ νέου τις εργασίες γεωτρήσεων και σε αυτό το σημείο στέλνουμε πάλι το πλοίο Μπαρμπαρός για την αποστολή του. Δεν κρατάνε τις υποσχέσεις τους. Φυσικά εμείς το είπαμε στην κυρία Μέρκελ: Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Και εμείς τώρα συνεχίζουμε το δρόμο μας».

Τόσο η «γλώσσα του σώματος» αλλά κυρίως το «μούδιασμα» του ίδιου στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω μαρτυρούν πολλά.

Ένα «μούδιασμα» που εκφράζει τη γενικότερη αμήχανη τουρκική αντίδραση τα τελευταία 24ωρα:

(φωτο:photo screenshot)