• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλοι έχουν τα σχέδιά τους! Οι Τούρκοι «καλοβλέπουν» στρατιωτική βάση στα Αντικύθηρα για να ελέγχουν το Αιγαίο!

Όλοι έχουν τα σχέδιά τους! Οι Τούρκοι «καλοβλέπουν» στρατιωτική βάση στα Αντικύθηρα για να ελέγχουν το Αιγαίο!

Δεν υπάρχουν αντιπροσωπευτικές λέξεις για να χαρακτηρίσουν τις φιλοδοξίες των Τούρκων.

Μετά το Βόρειο Ιράκ και τη Συρία και ιδιαίτερα μετά το «άνοιγμα» προς την Λιβύη, είναι πασιφανές πως άνοιξε για τα καλά η όρεξη των Τούρκων.

Οι γείτονές μας ονειρεύονται «μεγαλεία», θέλοντας να ακολουθήσουν το παράδειγμα υπερδυνάμεων όπως οι ΗΠΑ με στρατιωτικές βάσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση ενός απόστρατου επιτελικού Συνταγματάρχη του τουρκικού στρατού εν ονόματι Ümit Yalım.

Ο Τούρκος πρώην αξιωματικός , που πρόσφατα είχε διαμηνύσει σε νέα του παρέμβαση πως «η Κρήτη είναι των Τούρκων», έπλεξε το εγκώμιο της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η Άγκυρα μέσω της χρήσης στρατιωτικών βάσεων για να ελέγχει κομβικά μέρη του πλανήτη:

«Η Τουρκία που με τις στρατιωτικές βάσεις της στο εξωτερικό, ελέγχει τη θάλασσα της Aδριατικής, την Μεσόγειο την Eρυθρά θάλασσα, τα στενά του Άντεν, τον κόλπο του Άντεν, τις ακτές του Ινδικού ωκεανού, τον κόλπο της Βασόρας και τα στενά του Χουρμούζ, πρέπει να στήσει στρατιωτικές βάσεις για να ελέγξει τα νησιά του Αιγαίου.H ισορροπία που είχε στηθεί μέσω της συνθήκης της Λωζάνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, διαταράχθηκε με την συνθήκη των Παρισίων του 1947. Ενώ με τη συνθήκη της Λωζάνης ήμασταν γείτονες με την Ιταλία, με τη συνθήκη των Παρισίων γίναμε γείτονες με την Ελλάδα».

Για πρώτη φορά μάλιστα διαβάσαμε, έστω από έναν Τούρκο απόστρατο, να στοχοποιούνται τα Αντικύθηρα, πάνω στα οποία θα πρέπει, σύμφωνα με τον Ümit Yalım, να κατασκευαστεί στρατιωτική βάση!

Στόχος; Να μετατραπεί το Αιγαίο τουρκική λίμνη!

Για του λόγου το αληθές:

«Η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει την εκκένωση των καταληθφέντων νησιών μας (σ.σ. στο Ανατολικό Αιγαίο) και να κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις όπου χρειάζεται. Η Ελλάδα το 2004 επέτρεψε την εγκατάσταση κατοίκων στα Αντικύθηρα που ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία.

Η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει την εκκένωση των Αντικυθήρων που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Κρήτης και να εγκαταστήσει ναυτική βάση στο νησί. Με την ύπαρξη ναυτικής βάσης στα Αντικύθηρα θα διασφαλιστεί ο έλεγχος του περάσματος από το Αιγαίο προς τη Μεσόγειο».

Τόσο…απλά οι Τούρκοι θέλουν να…τετραγωνοποιήσουν τον κύκλο, φτάνοντας να κάνουν κατάληψη ελληνικού εδάφους εδώ:

(φωτο:screenshot)