Όλο και το γυροφέρνει ο Δένδιας: “Οι σεισμοί έδειξαν ότι οι λαοί είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουν οι ηγεσίες τους”

Το αφήγημα της ελληνοτουρκικής φιλίας με αφορμή τους σεισμούς καλά κρατεί.

«Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν, από τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας, ότι οι κοινωνίες και οι λαοί είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους».

Τα παραπάνω σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στη διπλωματική ακαδημία της Παραγουάης με θέμα «Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στη γειτονιά της και πέραν αυτής: Σχέσεις με τη Λατινική Αμερική, το παράδειγμα της Παραγουάης».

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον τουρκικό και τον συριακό λαό την ώρα της ανάγκης τους», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας η γειτονιά της Ελλάδας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, καθώς «υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια, που τροφοδοτείται κυρίως από αναθεωρητικές ατζέντες».

«Αποσταθεροποιητικοί και επιθετικοί παράγοντες εξακολουθούν να στοχεύουν στην εφαρμογή αναθεωρητικών προγραμμάτων», ανέφερε. «Υπό την πίεση αυτή, η χώρα μου παραμένει ήρεμη αλλά σταθερή».

Τόνισε δε πως «στο συνολικό διεθνές σκηνικό, η ειρήνη, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ευημερία για όλους».

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί