• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι πρώτες εικόνες Μητσοτάκη- Μακρόν, κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πρώτες εικόνες Μητσοτάκη- Μακρόν, κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο προσκήνιο έρχεται η απόκτηση των μαχητικών Rafale.

Αυτή την ώρα είναι η προγραμματισμένο το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Μακρόν, με τους δύο ηγέτες να συζητούν πρωτίστως για την έκρυθμη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κορσική βρίσκεται ήδη από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7), στο περιθώριο της οποίας λαμβάνει χώρα η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Γαλλίας.

Η Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης υπό την προεδρία του Γάλλου Προέδρου θα ξεκινήσει στις 17:30.

Για πολλούς η συνάντηση αυτή θα επισφραγίσει την πολυαναμενόμενη ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τους δύο ηγέτες να δίνουν τα χέρια για την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale.

Στο διπλωματικό επίπεδο η Αθήνα όλα αυτά που ζητάει από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους τα έχει ήδη από τη Γαλλία, με το Παρίσι να καταδικάζει ήδη με κάθε τρόπο την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πραγματικό στοίχημα αφορά την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τη διαφαινόμενη συμφωνία για τα εξοπλιστικά.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Γαλλίας στην Κορσική:

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

  • 15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής
  • 16:00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron
  • 17:30 Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Macron
  • 19:30 Κοινή συνέντευξη τύπου
  • 20:45 Επίσημο δείπνο.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τοπικό αξιωματούχο

Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο μετά την άφιξή του στην Κορσική ήταν με τον δήμαρχο της κοινότητας Cargèse, François Garidacci και τις ελληνικής καταγωγής Marie-Louise Zanettacci και Emmanuelle Frimigacci-Peroni.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, ο κ. Garidacci, δήμαρχος της κοινότητας Cargèse από το 2001, πρωτοστάτησε στη διαδικασία αδελφοποίησης του Cargèse με το Οίτυλο κατά τη δεκαετία του 1990. Η κυρία Zanettacci είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση της Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς και για την περιήγηση επισκεπτών στους χώρους αυτής. Η κυρία Frimigacci-Peroni είναι αντιδήμαρχος της κοινότητας του Cargèse από το 2014.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τη σύγχρονη ελληνική κληρονομιά στην Κορσική, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των δεσμών ανάμεσα στην κοινότητα Cargèse και την Ελλάδα.

Περισσότερα σε λίγο…

(φωτο:eurokinissi)