«Ο Τούρκος χαίρεται»: Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στην διάσκεψη του Βερολίνου

Όταν οι Τούρκοι χαίρονται, κάτι χάνουν οι Έλληνες. Οι κατ΄όνομα σύμμαχοι, δεν μας κάλεσαν στην διάσκεψη του Βερολίνου.Θέμα συζήτησης η Λιβύη και η προσπάθεια να τεθεί σε εφαρμογή μόνιμη εκεχειρία μεταξύ του αναγνωρισμένου φιλότουρκου ηγέτη Σάρατζ και του Στρατηγού Χάφταρ που προσπαθεί να πάρει την εξουσία, με στρατιωτικά μέσα. Για ποιο λόγο ικανοποιήθηκαν οι αντίπαλοί […]

Όταν οι Τούρκοι χαίρονται, κάτι χάνουν οι Έλληνες.

Οι κατ΄όνομα σύμμαχοι, δεν μας κάλεσαν στην διάσκεψη του Βερολίνου.Θέμα συζήτησης η Λιβύη και η προσπάθεια να τεθεί σε εφαρμογή μόνιμη εκεχειρία μεταξύ του αναγνωρισμένου φιλότουρκου ηγέτη Σάρατζ και του Στρατηγού Χάφταρ που προσπαθεί να πάρει την εξουσία, με στρατιωτικά μέσα.

Για ποιο λόγο ικανοποιήθηκαν οι αντίπαλοί μας;

Δεν κάλεσαν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Ευρωπαίοι και είναι σαν να έδωσαν το πράσινο φως στην Άγκυρα, να υλοποιήσει τα σχέδιά της. Άλλωστε υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με την Λιβύη, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να κάνει έρευνες για Φυσικό Αέριο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στην Ελλάδα ο Στρατηγός Χάφταρ

Όπως σας ενημερώσαμε εχθές, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροσκάφος που μετέφερε, τον αντίπαλο της Τουρκίας. Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της συζήτησης ακριβώς, αλλά γνωρίζουμε ότι συναντήθηκε με τον κ.Δένδια και ότι σήμερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά και με τον υπουργό Άμυνας.

Συμπέρασμα: Αν μπορούμε να πούμε ένα πράγμα με σιγουριά, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει συμμάχους πουθενά. Δεν αποτελεί νέο αυτό, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι κανένας δεν θα μας προστατεύσει σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.

Photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί