Ο χάρτης που φοβάται ο Τούρκος: Κάθε νησί του Αιγαίου και μία «στρατιωτική βάση»

Πρώτο θέμα σε πολλές εφημερίδες και σάιτ της Τουρκίας έχει γίνει το αίτημα Ακάρ για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Τις δικές τους…φαντασίες γράφουν οι αναλυτές και δημοσιογράφοι στην γειτονική χώρα, έπειτα από την επίμονη στάση Τούρκων Υπουργών για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Μάλιστα οι Τούρκοι έφτασαν στο σημείο να δημοσίευσουν χάρτη όπου απεικονίζονται μερικά από τα μεγαλύτερα νησιά στο Αιγαίο και στα οποία έχουν εγκατασταθεί ελληνικά οπλικά συστήματα.

Συγκεκριμένα η μεγάλη τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak , επικαλούμενη τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ, περί απόσυρσης των ελληνικών στρατευμάτων, γράφει στο ρεπορτάζ της:

«Αντιδρώντας στις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, η Ελλάδα μετέτρεψε τα περισσότερα από τα 23 νησιά του Αιγαίου σε ένα “οπλοστάσιο”.

Η διοίκηση της Αθήνας κατασκεύασε αεροδρόμια για τα αεροπλάνα στα νησιά, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός στρατιωτών, και ανέπτυξε μηχανοκίνητα στρατεύματα.

Η Λήμνος, η Χίος, η Σάμος και η Κως, που αναφέρονται ρητά στη Συνθήκη της Λωζάνης , μετατράπηκαν σε “φρούρια” από τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, η Αθήνα έχει το δικαίωμα να έχει πάνω σε αυτά τα νησιά αστυνομία και χωροφυλακή μόνο για την επιβολή της δημόσιας τάξης»

Αυτά υποστηρίζουν οι -ανιστόρητοι- Τούρκοι δημοσιογράφοι, που παίζουν καλά το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Ως…τελειωτικό χτύπημα μάλιστα δημοσίευσαν τον παρακάτω χάρτη, ο οποίος αποτελεί ένα μόνο από τα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο τουρκικός στρατός σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα.

Σχεδόν κάθε νησί και βραχονησίδα στο Ανατολικό -και όχι μόνο- Αιγαίο ισοδυναμεί με στρατιωτική βάση, έτοιμη να χαλάσει τα τουρκικά σχέδια.

Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση γιατί οι Τούρκοι επιδιώκουν με κάθε μέσο την πλήρη αποστρατικοποίηση των παρακάτω νησιών:

(yenisafak)

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί