Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα, επαναλαμβάνει ο Αμερικανός πρέσβης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν περιφερειακά ζητήματα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να επαναλάβουμε την στήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που οδηγεί σε πολιτική λύση, καθώς και το μήνυμά μας προς όλους τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία», επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση.
«Επίσης επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά τη νομική μας αντίληψη ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ.
(ΦΩΤΟ:Screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χάος στο Μεσολόγγι από την καταρρακτώδη βροχή: Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, vid
- Ιστορική επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στο Βατικανό – Κοινή προσευχή με τον Πάπα μετά από 500 χρόνια, vid
- Αλεξάνδρεια: Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στη Βίλα Σαλβάγου – Βρέθηκε κάψουλα με σπάνια νομίσματα
- Γάζα: Η Άγκυρα συζητά για την συμμετοχή του τουρκικού στρατού στην ειρηνευτική δύναμη
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ενημέρωση για την υποχρεωτική αποδοχή άμεσων πληρωμών μέσω IRIS
- Πούτιν για Τόμαχοκ: «Η απάντηση θα είναι πολύ σοβαρή, αν όχι απόλυτα συντριπτική»
- Θεσσαλονίκη: Δύο κρούσματα ψώρας σε Γυμνάσιο- Εφαρμόζεται το πρωτόκολλο ΕΟΔΥ, δεν κλείνει το σχολείο
- Το μήνυμα του Φάμελλου στον Τσίπρα υπέρ της συμπόρευσης
- Τοποθετήθηκε ο Πούτιν σε σχέση με το τι ισχύει για την συνάντησή του με τον Τραμπ
- Σοκ στη Βαλένθια: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες βρέθηκε πτώμα θύματος θαμμένο στη λάσπη