Να ξαναγίνει μουσείο η Αγιά Σοφιά αρχίζει να συζητά η τουρκική αντιπολίτευση

Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτοθαυμάζεται για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί, μέλη της αντιπολίτευσης θέτουν θέμα επαναφορά της σε μουσείο!

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ισλαμιστής Τεμέλ Καραμολάουγλου, πρόεδρος του κόμματος «Ευτυχία», δήλωσε ότι «Είναι σημαντικό κτίριο, χτίστηκε πριν 1500 χρόνια – Πρέπει να επισκεφτούν και οι τουρίστες τα σημεία που δεν είναι τζαμί».

Αναλυτικά ο Τεμέλ Καραμολάουγλου τόνισε για την Αγιά Σοφιά:

«H Αγιά Σοφιά είναι ένα μεγάλο κτίριο μεγάλος χώρος. Εκτός από τα σημεία που χρησιμοποιούνται ως τζαμί, τα υπόλοιπα σημεία μπορούν να ανοίγουν προς επίσκεψη των τουριστών. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα και μελέτες καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε την εποχή που χτίστηκε η Αγιά Σοφιά. Τι σχεδίασαν και τι πέτυχαν τότε».

Ο δημοσιογράφος Ταχά Ακγιόλ σχολίασε: – Πριν από 1500 χρόνια!

Και συμπλήρωσε ο Καραμολάουγλου: – Μάλιστα, και μέχρι σήμερα στέκεται όρθια!

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και άλλοι που αντιδρούν στην Τουρκία στο ενδεχόμενο αυτό, όπως ο δημοσιογράφος Μουσταφά Γκιουλέρ, που σε άλλη εκπομπή απάντησε στον Καραμολάογλου:

«Ποιους ενοχλεί η Αγιά Σοφιά; Οι μιναρέδες της Αγιάς Σοφιάς ποιους ενοχλεί; Γιατί ενοχληθήκατε τόσο πολύ. Εντάξει καταλαβαίνουμε τους Έλληνες που νομίζουν πως τους ανήκει αυτός ο χώρος και για αυτό ενοχλούνται που ακούγεται η προσευχή του ιμάμη από τους μιναρέδες. Όπως και η Δύση και το Πατριαρχείο και οι ΗΠΑ. Όμως θα θυμάστε η Αγιά Σοφιά θα παραμείνει για πάντα ως τζαμί και η δύναμη του Τεμέλ Καραμολάογλου δεν θα είναι αρκετή για να το αλλάξει αυτό. Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό».

(skai – φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί