Μπέρδεμα για τα ΙΜΙΑ: Τελικά υπήρξε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας;

Μπέρδεμα για τα ΙΜΙΑ: Τελικά υπήρξε Ελλάδας-Τουρκίας;

ΙMIA: Πρόκειται για τις βραχονησίδες που αμφισβητεί η Τουρκία. Το 1996 Ελλάδα-Τουρκία παραλίγο να έρθουν σε σύγκρουση. Τούρκοι ανέβηκαν στην μια βραχονησίδα και ύψωσαν σημαία. Παράλληλα είχε πέσει ελληνικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα τρείς Έλληνες στρατιωτικοί, να χάσουν την ζωή τους. Η Ελλάδα έκανε πίσω όμως, κατόπιν παρέμβασης των Αμερικανών. Φτάσαμε στο σημείο να βγάλουμε την ελληνική σημαία.

Η περιοχή των ΙΜΙΩΝ έχει γκριζαριστεί. Υποτίθεται ότι είναι ελληνική, αλλά Έλληνας δεν πατάει πλέον πάνω σε αυτές. Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε την μαύρη επέτειο. Τα τελευταία χρόνια, ο υπουργός Άμυνας έριχνε στεφάνι κοντά στην περιοχή που βρήκαν τον θάνατο οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Αυτό φέτος δεν έγινε και το μεγάλο μπέρδεμα ξεκίνησε. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Έλληνας υπουργό Άμυνας, να μην πατήσει Έλληνας στα ΙΜΙΑ για να ρίξει στεφάνι και μάλιστα ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά, γιατί δεν υπήρξε κλιμάκωση.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, δεν επιβεβαίωσε αρχικά την πληροφορία. Μετά υπήρξε η διαρροή ότι την επιβεβαίωσε και μετά πάλι υπήρξε δήλωση ότι δεν την επιβεβαίωσε.

Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας και μεταξύ άλλων είπε ότι κανένας υπουργός δεν έχει την δυνατότητα να κάνει τέτοιους είδους συνεννοήσεις-συμφωνίες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η Ελλάδα φέτος δεν πάτησε τα ΙΜΙΑ, αλλά ασχολήθηκε με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο που άπλωσε τα καλώδιά του και έκανε έρευνες. Η Ελλάδα επίσημα θεώρησε ότι το πλοίο κατευθύνθηκε προς την Ελλάδα, εξαιτίας του καιρού, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πείθει.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...