Μητσοτάκης: Ουδέποτε ο Ερντογάν μου έθεσε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας – Αν το έκανε, θα έπαιρνε τη γνωστή απάντηση

«Θέλω να είμαστε σίγουροι ότι συμφωνούμε στο τι έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια υλοποιώντας τη δέσμευση να θέσουμε τα θέματα της πολιτικής προστασίας ως πρώτη προτεραιότητα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων στη Βουλή.

      «Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε το υπουργείο πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι προηγουμένως ήταν μια γενική γραμματεία σε ένα παλιό κτίριο.

      «Είναι εύκολη η κριτική εξ αποστάσεως. Οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός θέλει να βρεθεί στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο όταν αντιμετωπίζεται μία φωτιά είναι ευπρόσδεκτος. Να σχηματίσετε άποψη για το πόσο δύσκολο είναι. Ως κάποιος ο οποίος έχει περάσει πολλές ώρες στο συντονιστικό κέντρο, ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό το έργο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

      

      Αναφερόμενος σε ζητήματα που ακούστηκαν σχετικά με την εξωτερική πολιτική δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση και για οποιαδήποτε κατ ιδίαν ενημέρωση.

«Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν στη συνάντηση την οποία είχα, μου έθεσε θέματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία», τόνισε.

«Και να μου τα έθετε η απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν η γνωστή», συμπλήρωσε.

      Σχετικά με αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ζήτημα της Κύπρου ο κ. Μητσοτάκης και ενόψει της επίσκεψής του την Τετάρτη στη Λευκωσία, δήλωσε πως η χώρα μας παραμένει αταλάντευτή στην αναζήτηση της δικαίωσης και του τερματισμού της τουρκικής κατοχής στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Οποιαδήποτε συζήτηση που θέτει ως βάση αφετηρίας τη λύση των δύο κρατών απορρίπτεται από την Ελλάδα και τον κυπριακό ελληνισμό. Η δική μας κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνδέουν την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων με τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας», υπογράμμισε.

      

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί