Το ταξίδι-«αστραπή του Ναρέντρα Μόντι, που χαρακτηρίζεται «ιστορικό» από κυπριακά ΜΜΕ, πρόκειται να λάβει χώρα το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου.
Μάλιστα τόσο ο Τύπος της ελεύθερης Κύπρου όσο και εκείνος της Ινδίας κάνουν λόγο για μία επίσκεψη που θα έχει «σαφή μηνύματα προς την Τουρκία».
«Η επίσκεψη στην Κύπρο θεωρείται ως μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία είχε βοηθήσει το Πακιστάν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Sindoor», αναφέρει η εφημερίδα «The Hindu».
Αν και δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για το ακριβές του πρόγραμμα, ο Μόντι αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Η επίσκεψη αυτή έρχεται στον απόηχο των «θερμών επεισοδίων» που είχαν Ινδία και Πακιστάν, αλλά και των εκκλήσεων πρώην και νυν στρατιωτικών προς την ηγεσία της Ινδίας να «χτυπηθεί» η Τουρκία (παραδοσιακή σύμμαχος των Πακιστανών) μέσω της στρατιωτικής και διπλωματικής στήριξης των Ελλάδας και Κύπρου.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-AFP pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Ασπροπύργου- Έγιναν 15 συλλήψεις
- Κέρκυρα: Ο λιμένας του νησιού πρώτος στην Ελλάδα, στους 10 καλύτερους στην Ευρώπη και 19ος παγκοσμίως
- Η ανάρτηση Κυρανάκη για την δολοφονία του δεξιού ακτιβιστή στις ΗΠΑ
- Θρίλερ στο Ψυχικό: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά και κρανίο πάνω σε βράχο
- ΝΑΤΟϊκή απάτη, η δήθεν ρωσική επίθεση στην Πολωνία
- Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Βικτόρια Μπέκαμ θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο
- Πόσοι το έχουν διανοηθεί; Πέντε σοβαρά περιστατικά στις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2024
- TikToker: Οι “συμπτώσεις” που οδηγούν την Εθνική Μπάσκετ στο Κύπελλο, vid
- Λίμνη Τέρκος: Πρασίνισαν τα νερά της μεγαλύτερης πηγής πόσιμου νερού της Κωνσταντινούπολης, vid
- Χανιά: Να μην απολύονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τη λήξη της τουριστικής σεζόν, ζητά το Σωματείο
Κύρια Θέματα

















