για την επταήμερη παραμονή των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα και δεδομένου ότι το μέτρο αυτό λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος καλεί τους Υπουργούς Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού να διερευνήσουν εγκαίρως τις δυνατότητες παράτασης της ισχύος του και για την επόμενη χρονιά.
Ο Ταξιάρχης Βέρρος, μεταφέροντας και την αγωνία των φορέων του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για την παράταση του επιτυχημένου μέτρου που συναποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρατζίπ Ερντογάν σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τους Υπουργούς κ. Γεραπετρίτη, Χρυσοχοϊδη και Κεφαλογιάννη, που απευθύνεται και στο γραφείο του Πρωθυπουργού:
«Το μέτρο της βίζα εξπρές ομολογουμένως συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του τουρισμού των νησιών μας και γνωρίζοντας ότι ήταν πιλοτικό, το οποίο κατά την πρώτη εφαρμογή του απαιτούσε πρωτύτερα αρκετές διαδικασίες, συνέργειες Υπουργείων και διαπραγματεύσεις ακόμα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητούμε από τώρα μία ενημέρωση για το πώς μπορεί αυτό να επεκταθεί απρόσκοπτα και μετά το Μάρτιο του 2025».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
- Eurobasket 2025: Στον τελικό η Γερμανία – Κέρδισε την Φινλανδία και περιμένει Ελλάδα ή Τουρκία
Κύρια Θέματα

















