Κοινό ψήφισμα Ελλήνων-Τούρκων για τον…Έβρο: Τι ζητούν από Μητσοτάκη-Ερντογάν;

Στον απόηχο της κατασκευής της «γέφυρας φιλίας» στον Έβρο...

Κοινό Ψήφισμα για τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών στο σημείο Κήποι – Ύψαλα συνυπέγραψε η ΟΦΑΕ, με την επαγγελματική οργάνωση εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας UND το οποίο και απεστάλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Με την κίνηση αυτή οι δύο φορείς προσβλέπουν στην βελτίωση των υποδομών (τελωνειακός σταθμός, γέφυρα Έβρου, λωρίδες κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων κ.λπ.) και των διαδικασιών (τελωνειακές διαδικασίες, διαδικασίες ελέγχου, έκδοση φυτοπαθολογικών και κτηνιατρικών πιστοποιητικών κ.ά.) στο εν λόγω συνοριακό σημείο διέλευσης, με στόχο την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στη διαβιβαστική επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη τονίζεται ότι στόχος του Ψηφίσματος είναι «να αποτελέσει ένα από σημεία συζήτησης στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης της Τουρκίας και να ληφθούν άμεσα οι επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση των προτάσεων που καταθέτουν οι δύο επαγγελματικές οργανώσεις».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί