Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη δηλωθείσα πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας για διάλογο στο Κυπριακό από το σημείο που είχε διακοπεί στο Κραν Μοντανά, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη.
Κατά τη συζήτησή του με τον γενικό γραμματέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε, επίσης, την ειλικρινή του ετοιμότητα και προσήλωση στην επανέναρξη απευθείας συνομιλιών στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί στη συνάντηση του Βερολίνου στις 25 Νοεμβρίου 2019.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την τηλεδιάσκεψη ανέφερε προς τον γενικό γραμματέα ότι παρά την καλή βούληση και την αποφασιστικότητα της πλευράς Κύπρου για επίλυση του Κυπριακού, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, μέσα από τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επεσήμανε, ακόμα, ότι για να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος θα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για το οποίο είναι αναγκαίος ο τερματισμός των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας.
Από την πλευρά του, ο γγ του ΟΗΕ επανέλαβε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη βούλησή του για ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό. Ανέφερε, επίσης, ότι θα προβεί σε παραστάσεις προς την Τουρκία, ώστε να τερματιστούν οι απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου, αλλά και οι έκνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μυστήριο με νεκρό άνδρα στην Παλλήνη – Είχε τάιραπ γύρω από τον λαιμό του
- Η CIA διεξήγαγε “επιχείρηση αντιπερισπασμού” στο Ιράν ενώ αναζητούσε τους αγνοούμενους πιλότους
- Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έστειλε όπλα στους διαδηλωτές στο Ιράν
- Ο τολμηρός παπαγάλος που… «καταδύθηκε» στο διαδίκτυο – Δείτε τον σε μίνι υποβρύχιο (Vid)
- Αυξήθηκε 8,1% η επιβατική κίνηση το α’ τρίμηνο στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Διεύρυνση κάλυψης λειτουργικών δαπανών κατά της ευλογιάς και του αφθώδους πυρετού σε όλη τη χώρα
- Δήμος Αθηναίων: Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών
- Δεν τελειώνει το «σόου» – Νέα τοποθέτηση Τραμπ και όλοι περιμένουν μάταια κάτι «ευχάριστο»
- “Χαίρομαι που είμαι ξανά σπίτι”: Η δημοσιογράφος Σ. Γκάρθι επέστρεψε στη θέση της μετά την απαγωγή της μητέρας της
- Χαμός με το Fuel Pass: 30 αιτήσεις το δευτερόλεπτο! «Έπεσε» η πλατφόρμα









