«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 50 ετών σκληρής κατοχής της μισής σχεδόν πατρίδας μας, 50 ετών συνεχούς προσπάθειας αφανισμούς των ελληνικών και χριστιανικών ηθών μας στην κατεχόμενη γη μας, 50 ετών βάρβαρου εποικισμού των κατεχομένων μας.
Η σημερινή παρουσία του Έλληνα Υφυπουργού Άμυνας, με όλους τους συμβολισμούς που μεταφέρει, επιτείνει τη συγκίνηση όλων. Οι πρόγονοί μας για αιώνες πολλούς, από τότε που έφτασαν στην Κύπρο, είχαν μόνιμα στραμμένες τις σκέψεις και ολόκληρο το είναι τους προς την Ελλάδα.
Οι Έλληνες στην Κύπρο μετρούμε 35 αιώνες παραμονής. Τη γλώσσα, την εθνική αυτοσυνειδησία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας τα κρατήσαμε με ποταμούς αιμάτων και ανείπωτες θυσίες. Η συνείδησή μας όμως ότι είμαστε τμήμα του έθνους μάς δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε αυτονόητη την επιζήτηση ουσιαστικότερης βοήθειας από την Ελλάδα και έτσι δικαιολογούμε την εδώ παρουσία σας, ως απόδειξη ότι και εσείς νιώθετε αυτή την ανάγκη της συμπαράταξης στον αγώνα επιβίωσής μας στη γη των πατέρων μας.
Όσο και αν είναι και δική μας επιθυμία η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, διερωτόμαστε αν μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια βελτίωση με την παρουσία σήμερα 50 πολεμικών πλοίων στην κατεχόμενη θάλασσά μας, τόσων πολεμικών αεροπλάνων στον αέρα μας και την επεκτατική ρητορική του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη γη μας.
Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η οδός της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν περνά από την Κύπρο. Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η Κύπρος από τον κίνδυνο του εκτουρκισμού και να μένει αδιάφορο το έθνος.
Μας είναι αδιανόητο ότι μπορούν να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αιμάσσουσα Κύπρος».
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό ο Πούτιν είναι πραγματικός ηγέτης, video
- Σύλληψη 23χρονου για ναρκωτικά στον Πειραιά
- Διαδηλώσεις υπέρ του δεξιού Κερκ μέχρι και στη Νότια Κορέα, video
- Με μπλούζα για τον Όργουελ παρενέβη στη δεξιά συγκέντρωση του Λονδίνου ο Έλον Μασκ, video
- Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση χουρμάδων!
- Η Sharon Osbourne σπάει τη σιωπή της για τον θάνατο του συζύγου της Ozzy, vid
- Νέα προβοκάτσια; Σειρήνες και απογειώσεις μαχητικών σε Πολωνία-Ρουμανία εξαιτίας «ρωσικής» απειλής, video
- ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ
- Ο “Μανόλο “πέταξε” για τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου! vid
- Γιατί πήγαν εκτάκτως Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν;
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
