Εθνικός Στρατός Λιβύης μετά την επίσκεψη Χαφτάρ: «Ο Έλληνας πολεμιστής ξύπνησε!»

Στην εικόνα της Ελλάδας, οι δυνάμεις του Χαφτάρ πλέον βλέπουν έναν ένθερμο σύμμαχο.

Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «άμεσο αποτέλεσμα» της επίσκεψης Χαφτάρ στην Αθήνα η ένθερμη αντίδραση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στην αλλαγή ηγεσίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζουμε πως παράλληλα με την αιφνίδια επίσκεψη του Στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να επισπεύσει κατά δύο μήνες τις Κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα τέτοιο – κατά τα άλλα εσωτερικό- γεγονός σχολιάστηκε με ιδιαίτερη έμφαση από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Πιο συγκεκριμένα:

«Ο Έλληνας πολεμιστής ξύπνησε.

Αυτοί είναι οι νέοι ηγέτες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνατήθηκε σήμερα με το Συμβούλιο Εξωτερικής και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την εκλογή νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων»

https://twitter.com/LNA2019M/status/1218153714864873476

Είναι κοινά αποδεκτό πως τις τελευταίες ώρες η πλευρά Χαφτάρ έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη εκτίμηση προς την Ελλάδα και κυρίως στελέχη της ελληνικής ηγεσία (ακόμη και στρατιωτικής).

Από την πρώτη στιγμή της επίσκεψης του Λίβυου Στρατάρχη, στα τοπικά ΜΜΕ της Λιβύης γίνονταν συχνά πυκνά αναφορές για την ελληνική στάση πάνω στο λιβυκό ζήτημα και κυρίως όσο αφορά την τουρκική εμπλοκή.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1218167954937929729

Το αποκορύφωμα αυτών των εκδηλώσεων αποτέλεσε το «ευχαριστώ» του LNA προς τις ελληνικές αρχές για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της αιφνίδιας επίσκεψης Χαφτάρ:

https://twitter.com/LNA2019M/status/1217925031969337345

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί