Επεισόδιο στο Βελιγράδι λόγω Τσίπρα: Ο Ρώσος πρέσβης εκνευρίστηκε και αποχώρησε από συνέδριο

Την έντονη αντίδραση και την αποχώρηση του πρεσβευτή της Ρωσίας Αλεξάντερ Μποτσάν – Καρτσένκο από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, το Σάββατο (17/12),

προκάλεσε το μήνυμα-χαιρετισμός που έστειλε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το ertnews, η πλευρά του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Σερβία αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συνέδριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κριτική που άσκησε στην χώρα του ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός.

«Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το συνέδριο του SPS, στην αρχή, λόγω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε εντελώς αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας και έριχνε λάσπη στην πατρίδα μου».

Τα παραπάνω έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Θυμίζουμε πως ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο του SPS έκανε λόγο για «παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» και τόνισε ότι αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

(ertnews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί