«Έλληνες και Τούρκοι είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ»! Άρχισε και ο Δένδιας μετά τον Μητσοτάκη! Ο σεισμός φέρνει ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κάτι τυχαία πράγματα...

Πριν αλέκτορα φωνήσαι και με φόντο τις παγκόσμιες αντιδράσεις για τον σεισμό στην Τουρκία, το EL.GR είχε προειδοποιήσει για τις πιθανές…”παρενέργειες” που αφορούν την ΕΙΡΗΝΗ στην Μεσόγειο και την περιοχή της Μέσης Ανατολής (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Και φυσικά στον δρόμο για τον παγκόσμια ειρήνη, μία ελληνοτουρκική αντιπαλότητα δεν γινόταν να σταθεί εμπόδιο.

Έτσι λοιπόν ήδη από χθες άρχισαν να στήνονται ρεπορτάζ που μιλούν για ελληνοτουρκική φιλία και ειρήνη γύρω από το Αιγαίο.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η χθεσινή συνέντευξη Μητσοτάκη στο υπερδιεθνιστικό CNN, λέγοντας πως “δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Τούρκους“.

Την σκυτάλη των δηλώσεων πήρε σήμερα -ποιός άλλος;;- ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η ελληνική και η τουρκική κοινωνία, είναι πολύ κοντά, ψυχολογικά πολύ κοντά. Είμαστε γείτονες, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αργεντινή ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας κι αν μπορούν να βελτιωθούν μετά τον καταστροφικό σεισμό και την αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία.

Επισήμανε επίσης ότι «αυτό το αμοιβαίο κύμα δε αλληλοκατανόησης, σημαίνει κάτι πολύ βασικό: ότι οι δύο κοινωνίες, η ελληνική και η τουρκική κοινωνία, είναι πολύ κοντά, ψυχολογικά πολύ κοντά. Είμαστε γείτονες, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον. Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι τα αισθήματα μεταξύ των ανθρώπων πολλές φορές είναι διαφορετικά από αυτά τα οποία διατυπώνουν οι ηγεσίες τους.

Από εκεί και πέρα, βεβαίως, ο σεισμός δεν περιορίστηκε στην Τουρκία, έχει επηρεαστεί, έχει χτυπηθεί και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Συρίας. Ανεξάρτητα από την πολιτική των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος, εμείς από την αρχή προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

(φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί