• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκτός εαυτού με τους Έλληνες ο Ερντογάν: «Αποδέχεστε αυτό που θα πάθετε εξαιτίας των φιλόδοξων ηγετών σας;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός εαυτού με τους Έλληνες ο Ερντογάν: «Αποδέχεστε αυτό που θα πάθετε εξαιτίας των φιλόδοξων ηγετών σας;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν εξοργίζονται οι προαιώνιοι εχθροί των Ελλήνων τότε κάτι καλό γίνεται!

Επέστρεψε με νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων και απειλών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες ώρες μετά τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας με…ιστορικές αναφορές (Δείτε ΕΔΩ), ο «σουλτάνος» μίλησε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής.

Στο στόχαστρο των καυστικών δηλώσεών του βρέθηκαν ως επί το πλείστον οι πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Γαλλίας, δύο χώρες οι οποίες πρωτοστατούν στον «πυρετό» των στρατιωτικών γυμνασίων το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έχοντας μάλιστα στα υπόψη του και το πιθανό εξοπλιστικό deal ανάμεσα σε Αθήνα και Γαλλία για την αγοραπωλησία μαχητικών Rafale, ο Τούρκος πρόεδρος οργισμένος δήλωσε:

«Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους; Γνωρίζει ο Γάλλος (σ.σ.: πολίτης) ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με την Hyrriet, ο Ερντογάν προκάλεσε σε στρατιωτική αναμέτρηση την Ελλάδα:

«Προκαλούμε τους εχθρούς μας, στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα».

Έχοντας μάλιστα ως επί το πλείστον νεαρές ηλικίες στο ακροατήριό του, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε:

«Ως έθνος που αγωνίζεται καθημερινά εδώ και χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη χώρα, με το αίμα των μαρτύρων. Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας με τη βοήθεια του Αλλάχ. Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις μη αποικιακού κράτους.

Οι απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ειδικά στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν επίσης προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Μπορούν αυτοί που στέκονται μπροστά μας στη Μεσόγειο να κάνουν τις ίδιες θυσίες;

Έχουν δει την αποφασιστικότητά μας όταν είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Και στο τραπέζι και στο πεδίο. Δεν το σκάμε από τους αγώνες».


(φωτο:screenshot)