• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δημοσίευμα-κόλαφος στην Τουρκία για τους απογόνους Ελλήνων που «έχουν αρχίσει να ρωτάνε για τις ρίζες τους» (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευμα-κόλαφος στην Τουρκία για τους απογόνους Ελλήνων που «έχουν αρχίσει να ρωτάνε για τις ρίζες τους» (ΦΩΤΟ)

Τελικά από τα εκατομμύρια που κατοικούν στην Τουρκία, πόσοι είναι άραγε οι πραγματικοί Τούρκοι;

Σίγουρα ένα όχι βολικό ρεπορτάζ για τους φανατικούς Τούρκους φιλο-ισλαμιστές έχει δει εδώ και λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας και μάλιστα σε τουρκικά ΜΜΕ.

Η ιστοσελίδα ahvalnews σε σχετικό της ρεπορτάζ αναφέρεται στις…«ξεχασμένες» μειονότητες που ζουν στην Τουρκία και για τις οποίες το τουρκικό κράτος όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται αλλά τις πολεμάει.

«Χιλιάδες επί χιλιάδων κρυπτοχριστιανοί , Αρμένιοι και Έλληνες, ρωτούν να μάθουν τις ρίζες τους», αναφέρει η συγκεκριμένη τουρκική ιστοσελίδα, δίνοντάς μας μία μικρή μόνο γεύση από το τι συμβαίνει στα βάθη της γείτονος χώρας.

Και συνεχίζει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τη μετατροπή των σημαντικότερων χριστιανών πληθυσμών της Ανατολίας, δηλαδή των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ποντιακών Ελληνικών πληθυσμών, ο σημερινός πληθυσμός μουσουλμάνων της Τουρκίας με χριστιανικές ρίζες μπορεί να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια, γράφει ο ιστορικός Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, για την ‘δεξαμενή σκέψης’ Gatestone των ΗΠΑ».

Ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, αν αναλογιστεί κανείς τα ψευδή στοιχεία που επίτηδες έδωσαν κατά τα χρόνια των μεγάλων διωγμών οικογένειες Ελλήνων ή και πάσης εθνικότητας Χριστιανών που κατοικούσαν στην Τουρκία.

Αν ληφθούν υπόψιν και αυτές οι παράμετροι, τότε αυτόματα ο αριθμός των κρυπτοχριστιανών με ελληνικές ρίζες εκτοξεύεται, σε μία είδηση που εννοείται δεν είναι καθόλου βολική για το εκάστοτε τουρκικό καθεστώς.

Ένα μόνο μικρό δείγμα των διακρίσεων που υφίστανται μέχρι σήμερα οι εκατομμύρια κρυπτοχριστιανοί της Τουρκία αποτελεί η διαπίστωση που γίνεται με επίσημα στοιχεία από την παραπάνω ‘δεξαμενή σκέψης’:

«Οι οθωμανικές πολιτικές ειδικών φόρων στις μη μουσουλμανικές κοινότητες, ο κοινωνικός διαχωρισμός και η συστηματική κακομεταχείριση οδήγησαν στον αναγκαστικό εξισλαμισμό των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας»

(Screenshot)

(φωτο:eurokinissi)