Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει την ένταση τόσο σε επίπεδο ερευνών όσο και σε επίπεδο αλιείας με αποτέλεσμα να αντιδρά έντονα η Ελλάδα.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Επίσης, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά. Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξωπραγματικό: Ένα τραπέζι ρητίνης που περιέχει ολόκληρο τον Ωκεανό! vid
- Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
- Αγιατολάχ του Ιράν σε ΗΠΑ: Η συνεργασία μαζί σας είναι αδύνατη όσο υποστηρίζετε το Ισραήλ
- «Καρφί» Τραμπ προς τις μαριονέτες της Ε.Ε.: «Ο Πούτιν είναι σοβαρός ηγέτης, δεν παίζεις μαζί του»
- Μερική κατάρρευση του «Πύργου των Κόμηδων», κοντά στο Κολοσσαίο
- Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 8/11 λόγω λαμπαδηδρομίας
- Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε στον αέρα επειδή τον ενοχλούσε παρέα παιδιών!
- Σ. Παπασταύρου: «Η Ελλάδα συνδιαμορφώνει την ενεργειακή στρατηγική της ευρύτερης περιοχής»
- Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην κορεατική χερσόνησο
- Κ. Χατζηδάκης: Θα εξηγηθεί το πρόβλημα των ΕΛΤΑ και όπου είναι εφικτό θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις









