«Διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου» ζητάει η Άγκυρα μετά τις εκλογές!!

Το κάλεσμα στην όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει μετά τις κάλπες.

Τα περί…«δίκαιου διαμοιρασμού του πλούτου στο Αιγαίο» επανέλαβε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Haber Globa.

Όταν ρωτήθηκε για τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία απάντησε:

«Οι εκλογές έχουν σίγουρα έναν αντίκτυπο. Ωστόσο, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας. Υπήρξε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα εκεί, που αποτέλεσε πηγή θλίψης για εμάς. Είχαμε επίσης τον σεισμό στην Τουρκία, οι Έλληνες έδειξαν ευγένεια. Ως συνέχεια, ήρθαν στο Χατάι. Συναντηθήκαμε, μιλήσαμε.

«Ευχή μας είναι ο πλούτος του Αιγαίου να γίνει πόρος και για τις δύο πλευρές. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε πολλά θέματα, ιδιαίτερα στον τουρισμό. Είμαστε υπομονετικοί και πρόθυμοι. Έχουμε ένα μορατόριουμ που επιβάλλαμε το 1988. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, ας μην έχουμε ασκήσεις ή στρατιωτικές δραστηριότητες, ας μην επηρεάζουμε αρνητικά τον τουρισμό.

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαμε εκεί, μιλήσαμε για την επέκτασή του, την έναρξή του από το Μάιο αντί για τον Ιούνιο και τη λήξη του τον Οκτώβριο αντί για τον Σεπτέμβριο. Δηλώσαμε ότι είμαστε πρόθυμοι και υποστηρικτικοί σε αυτό το θέμα.

Ωστόσο, δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Οι συζητήσεις μας δεν είναι απειλές. Το να λέμε ας καθίσουμε να μιλήσουμε δεν είναι αδυναμία, πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό. Ας μιλήσουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες και ας λύσουμε το πρόβλημα από κοινού. Περιμένουμε την αντιπροσωπεία των συνομιλητών μας να έρθει στην Τουρκία μετά τις εκλογές».

(απεμπε photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί