Δένδιας: Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε τους λαούς Τουρκίας και Συρίας

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών να βοηθήσει τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, εξέπεμψε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις με τον Γεωργιανό ομόλογό του μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη στην προσπάθεια της να βοηθήσει τον λαό και την κοινωνία της Τουρκίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η γειτονική χώρα μετά τους τεράστιους καταστροφικούς σεισμούς» σημείωσε.

   Σε ό,τι αφορά τη Συρία, ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα μεγάλες δυσκολίες «για να δούμε πώς η βοήθεια θα μπορέσει να φτάσει» και επισήμανε: «Συνομιλούμε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας για να βρούμε τρόπο υποδοχής τής βοήθειας που προσπαθούμε να στείλουμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

   Ευρύτερα, υπογράμμισε πως το πανανθρώπινο καθήκον μας είναι να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο την ώρα του πόνου και της ανάγκης, και οι όποιες διαφορές υπάρχουν μπορούν να εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

   Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας κατέστησε σαφές πως οι αναθεωρητισμοί, οι χρήση βίας, η αλλαγή των συνόρων, δεν είναι δυνατό να είναι παραδεκτό.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί