καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η Ελλάδα λειτουργει βάσει των υποχρεώσεών της που απορρέουν απο τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις για τον στρατιωτικό εξοπλισμό στα νησιά κι αφότου ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις για τα τεθωρακισμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό του, διεμήνυσε τα εξής:«Να ξέρουν οι Τούρκοι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας».
Μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου, κατέστησε όμως σαφές ότι η προάσπιση της εδαφικής κυριαρχίας είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο.
Στο tweet του, το οποίο συνόδευσε με σχετικό βίντεο και με το οποίο καταδικάζει την πολιτική των επιθέσεων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε τα εξής: «Θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα στις χώρες που επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τους χάρτες. Και το μήνυμά μου είναι ότι οι πολιτικές αναθεωρητισμού θα αποτύχουν».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ηθοποιός του “Lost” Evangeline Lilly αποκάλυψε ότι υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά από πτώση σε βράχο
- Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία αποκάλυψε μικρό οπλοστάσιο στην κατοχή 44χρονου
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 67χρονο – Οδηγούσε ενώ είχε δεμένο με λουρί σκυλί έξω από το ΙΧ
- Ο Τίμοθι Σαλαμέ κατέκτησε τα Critics Choice-Η πρώτη νίκη και η αφιέρωση στην Κάιλι Τζένερ, vid
- DATAHub@EKT: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα στατιστικών δεδομένων από το ΕΚΤ
- Ξεκίνησε έρανος για τον σταρ του Χόλιγουντ Μίκι Ρουρκ μετά την απειλή έξωσης
- Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι επιδιώκει να «υπονομεύσει την εθνική ενότητα»
- FIR Αθηνών: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το «μπλακ άουτ» στα αεροδρόμια
- Καμάλα Χάρις για Μαδούρο: “Όλα έγιναν για το πετρέλαιο” – Η αντίδραση του Μάρκο Ρούμπιο
- Onassis Ready: Ένα εργοστάσιο ονείρων και ιδεών για τους καλλιτέχνες των νέων μέσων









