Αιγαίο εκπέμπει SOS! «Θάλασσα φιλίας», το αποκαλούν ο Έλληνας και Τούρκος ΥΠΑΜ

Πολλές και ύποπτες αγάπες προεκλογικά...

Διπλή επίσκεψη πραγματοποιούν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Και οι δύο συνοδεύονται από έναν «πρωτοκλασάτο» Τούρκο Υπουργό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος έφτασε στο Χατάι της Τουρκίας νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποδέχτηκε τον κ. Παναγιωτόπουλο στο αεροδρόμιο της περιοχής.

Πετώντας με ελικόπτερο πάνω από τις ισοπεδωμένες περιοχές, συνομίλησαν για αρκετά λεπτά για θέματα «κοινού ενδιαφέροντος».

Και οι δύο, με πρώτο τον Τούρκο ΥΠΑΜ, έκαναν λόγο για…θάλασσες φιλίας, αναφερόμενοι στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν έλειψαν μάλιστα και οι διεθνιστικές αναφορές του δικού μας Υπουργού στην κλιματική αλλαγή και τον «από κοινού αγώνα των δύο χωρών».

Τι είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος:

«με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, εκφράζω για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μου για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς. Σήμερα, στη συνάντησή μου με τον αγαπημένο μου φίλο Χουλουσί και την ομάδα του, μιλήσαμε για το πώς θα αγωνιστούμε απέναντι στις νέες προκλήσεις όσον αφορά τις καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που της αναλογεί από τα πρώτα λεπτά του σεισμού. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δείξουμε την υποστήριξή μας. Ας ελπίσουμε να τελειώσει αυτού του είδους η καταστροφή».

«Η προσδοκία μας είναι ότι η θετική ατμόσφαιρα μετά τον σεισμό θα συνεχιστεί χωρίς να περιμένουμε μια νέα καταστροφή. Έτσι, δημιουργώντας ένα μόνιμο περιβάλλον συνεργασίας, το Αιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται θάλασσες φιλίας. Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία και την Ελλάδα μπορούν να ζήσουν άνετα. Αυτή είναι η ελπίδα μας», δήλωσε με νόημα από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί