• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο! ΑΟΖ, Παλαιστίνη και μια δήλωση «φωτιά» από τον Νταβούτογλου

Θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο! ΑΟΖ, Παλαιστίνη και μια δήλωση «φωτιά» από τον Νταβούτογλου

Το σχέδιο υπάρχει από το 2012...

Σάλος με όσα συμβαίνουν σε σχέση με τις δηλώσεις του Παλαιστίνιου Πρέσβη στην Τουρκία, Φαέντ Μουσταφά, σε σχέση με τις συζητήσεις για οριοθέτηση ΑΟΖ Τουρκίας με την Λωρίδα της Γάζας (ΕΔΩ).

Όπως διαβάσατε χθες, ο αντίστοιχος Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Marwan Toubassi, διέψευσε τα τουρκικά δημοσιεύματα (ΕΔΩ), ενώ το ίδιο έκανε και το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης (ΕΔΩ).

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Φαέντ Μουσταφά στην Τουρκία υπάρχουν και μάλιστα, σύμφωνα με ανταποκριτές στην Κωνσταντινούπολη, αναμεταδίδονται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης μαζί με ελληνικά δημοσιεύματα που αντιδρούν σε αυτή την προοπτική.

Άρα ισχύει ή το ένα ή το άλλο! Συγκεκριμένα:

  • Είτε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης ενήργησε αυτοβούλως, ενώ ο Πρέσβης στην Αθήνα και το Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ διαβεβαιώνει πως η Παλαιστίνη σέβεται τα, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Κύπρου, τα οποία αμφισβητεί η Άγκυρα.
  • Είτε οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου Πρέσβη στην Αθήνα και του υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης έγιναν για να σωθούν τα προσχήματα και αποτελούν ένα είδος διορθωτικών δηλώσεων.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: Τουρκία και Παλαιστινιακή Αρχή διατηρούν άψογες διακυβερνητικές σχέσεις, με την Παλαιστίνη να στηρίζει σε διεθνή φόρα φιλοτουρκικές θέσεις.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ: Πως οι Τούρκοι προσπαθούν να μας πιάσουν στον ύπνο όπως μας έπιασαν με το τουρκολιβυκό παράνομο σύμφωνο που ακυρώνει την Ελληνική ΑΟΖ.

Άραγε σε αυτό τους βοηθά η Παλαιστίνη, η οποία έχαιρε τόσο καιρό την στήριξη των Ελλήνων στο Παλαιστινιακό;

Σε αυτή την κατεύθυνση, την προσπάθεια δηλαδή οριοθέτησης παράνομων ΑΟΖ εις βάρος του Ελληνισμού, έρχεται δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, νυν κομματάρχη του κόμματος Gelecek και αντίπαλο του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, να «βάλει φωτιά».

Ο Νταβούτογλου αποκάλυψε τα σχέδια Τουρκίας και Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο το 2012, τα οποία ανέκοψε το πραξικόπημα, το οποίο ανέτρεψε τους ισλαμιστές της μουσουλμανικής αδελφότητας που κυβερνούσαν την Αίγυπτο και τώρα συνεργάζονται με τον Ερντογάν στην Τρίπολη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «το 2012 με τον Μόρσι είχαμε διχοτομήσει την Ανατολική Μεσόγειο. Με την Αίγυπτο είχαμε ετοιμάσει τους χάρτες μας για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες μας. Η Κύπρος ως εξαίρεση θα είχε πάρει τα δικαιώματά της όπως και το Ισραήλ και η Συρία».

Μάλιστα, σημείωσε ότι η Αίγυπτος, μετά το πραξικόπημα και την ανάδειξη στην Προεδρία του Αλ Σίσι, μπήκε στον άξονα της Ελλάδας και κατέληξε ότι «αν είχε πραγματοποιηθεί το όραμά μας θα είχαμε συμφωνία Τουρκίας, Λιβύης, Αιγύπτου».

Λέτε τώρα να επιδιώκεται το ίδιο με την Παλαιστίνη;