• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκική ΑΟΖ νότια της Κύπρου με την Παλαιστίνη – ΔΥΝΑΜΙΤΗ παντού βάζει ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκική ΑΟΖ νότια της Κύπρου με την Παλαιστίνη – ΔΥΝΑΜΙΤΗ παντού βάζει ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

aoz tourkias palestinis
Θέλουν οι Παλαιστίνιοι – Τους προσφέρει νομιμοποιήση κράτους έτσι η Τουρκία

Πριν από λίγο έγινε γνωστό το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας ΑΟΖ Παλαιστίνης-Τουρκίας από τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης υποστήριξε πως και το παλαιστινιακό κράτος έχει δικαιώματα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου!!!

Μάλιστα σημείωσε πως μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν και εκμεταλλευτούν το μερίδιό τους λόγω των ισραηλινών πιέσεων.

«Το Ισραήλ δεν μας επέτρεψε, το απέτρεψε», υπογραμμίζει ενώ στο ερώτημα αν συζητείται μία παρόμοια συμφωνία με την Λιβύη μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης», ο Φαέντ Μουσταφά δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Αυτό ισχύει και στο θέμα της συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία. Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο. Έχει και η Παλαιστίνη μερίδιο στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Θέλουμε ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα».

Ταυτόχρονα, στην Παλαιστίνη θεωρούν πως η υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ με την Άγκυρα θα οδηγήσει στην νομιμότητα του Παλαιστινιακού κράτους, κάτι που εξοργίζει το Ισραήλ.

Οι Τούρκοι βάζουν δυναμίτη και στην Μέση Ανατολή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.