Σκηνικό έντασης προσπαθούν εκ νέου να στήσουν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.
Πιο συγκεκριμένα όπως μετέδωσε νωρίτερα η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, Τούρκοι κομάντος άνοιξαν πυρ σε τουλάχιστον δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στις 22:20 το βράδυ της Πέμπτης όταν δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού Έβρου πυροβολώντας κατά ριπάς στον αέρα.
Μάλιστα έριξαν και μία φωτοβολίδα η οποία προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες και ενισχύθηκαν αμέσως κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο.
Πριν προλάβει όμως να καταλαγιάσει η ένταση από το πρώτο περιστατικό, δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής πυροβόλησε ξανά στον αέρα στην περιοχή Τυχερό Έβρου.
Οι κινήσεις αυτές των Τούρκων στον Έβρο έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά δύο Γερμανών αστυνομικών της Frontex επίσης στην περιοχή Τυχερό του Έβρου.
Το εν λόγω περιστατικό μάλιστα απασχόλησε και τον γερμανικό τύπο, με το Spiegel να προβαίνει σε εκτενές ρεπορτάζ από την περιοχή.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Λεφτά για ναρκωτικά τέλος»: Το ΒΙΝΤΕΟ με τους Τραμπ και Ζελένσκι που «γονάτισε» το διαδίκτυο
- Η Κάλας δεν πιστεύει στους ισχυρισμούς της Μόσχας περί επιθέσεων drones στο σπίτι του Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Μια εικόνα από τα παλιά… Ο ιστορικός τροχονόμος στο βαρέλι του, στον Λευκό Πύργο
- Το μετρό Καλαμαριάς «περνά» μέσα από σειρά απαλλοτριώσεων
- Το ροζ πέπλο που κάλυψε τα πάντα στην Άιοβα μετά τη χιονοθύελλα – Βίντεο με το εντυπωσιακό φαινόμενο
- Οι ευχές των Πούτιν και Μεντβέντεφ για το 2026: «Η νίκη είναι κοντά», vid
- ΠΟΣΠΛΑ: Η ακρίβεια δεν ξεκινά από τον παραγωγό ή τον επαγγελματία πωλητή στον πάγκο της λαϊκής αγοράς
- Μουσείο αποκαλύπτει ακριβές αντίγραφο του θρυλικού “κροκόδειλου – δολοφόνου” που έτρωγε δεινόσαυρους, vid
- Μυτιλήνη: Μειώνονται κατά 90% τα δημοτικά τέλη σε εγκαταστάσεις αγροτών και κτηνοτρόφων
- Ο Γεραπετρίτης εύχεται να επανέλθει η ειρήνη παγκόσμια το 2026









