Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα – Ο «άξονας» Γαλλίας/Ρωσίας φέρνει ανατροπές στην Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρωσία είδε φως και μπαίνει «σφήνα» απέναντι στο ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.

Η αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η απροκάλυπτη στρατιωτική επέμβασή της στην Λιβύη προκαλούν ήδη αναταράξεις στο διεθνές σκηνικό μιας μεγάλης γεωπολιτικής περιοχής, στην οποία η Ρωσία, εν απουσία των ΗΠΑ, οι οποίες είναι απασχολημένες με τον εμφύλιο Τραμπ-Βαθέως Κράτους, θέλει να επικρατήσει του ΝΑΤΟ.

ΡΩΣΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Η δήλωση Μακρόν πως «το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό» ενεργοποίησε την Μόσχα η οποία δείχνει να προσβλέπει σε άξονα με την Γαλλία για την Λιβύη. Το Παρίσι άλλωστε είναι απογοητευμένο από την στάση της Δυτικής Συμμαχίας απέναντι στην Τουρκία, η οποία απείλησε γαλλικό πολεμικό πλοίο με φρεγάτες της. 

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται γάλλο-ρωσική κινητοποίηση απέναντι στην Άγκυρα, με τις δύο χώρες να συμφωνούν με την πρόταση-πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διευθέτηση του προβλήματος στην Λιβύη. Η Γαλλία, μάλιστα, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ασχοληθεί με τον «ολοένα και πιο επιθετικό και απαράδεκτο ρόλο» της Τουρκίας στην Λιβύη.

Άρα, λοιπόν Ρωσία και Γαλλία, μαζί με άλλες χώρες σχηματίζουν ένα κοινό μέτωπο, το οποίο ζητά κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, προκειμένου οι δυνάμεις του Σάρατζ, συμμάχου της Τουρκίας, να μην προχωρήσουν προς τα ανατολικά, καταλαμβάνοντας την Σύρτη, περιοχή «κλειδί» (ΕΔΩ).

ΡΩΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Δεδομένου ότι η Ελλάδα:

  • στηρίζει την πρόταση της Αιγύπτου εις βάρος των τουρκικών επιδιώξεων,
  • διατηρεί άψογες σχέσεις με την Γαλλία, η οποία έχει βγει ανοιχτά κατά της Άγκυρας σε αντίθεση με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ (το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν),

οι σχέσεις με την Ρωσία έχουν αρχίζει και βελτιώνονται σημαντικά.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η Μόσχα, στο πλαίσιο των συμφερόντων της, φαίνεται διατεθειμένη να περάσει σε μια νέα φάση των ελληνορωσικών σχέσεων, που είχαν «παγώσει» λόγω ΣΥΡΙΖΑ, και να στηρίξει απόλυτα την ελληνική θέση για τήρηση του ∆ιεθνούς ∆ικαίου στην υπόθεση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Μην ξεχνάμε πως ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, δήλωσε στις 14 του μήνα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «η αιγιαλίτιδα ζώνη, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ των νήσων και η απαγόρευση χρήσης βίας είναι αυτονόητα πράγματα, κατά το ∆ιεθνές ∆ίκαιο, που είναι ο μοναδικός φάρος για εμάς». Και σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η αιφνίδια αναβολή των συνομιλιών της Άγκυρας με τον υπουργό Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ, και ήρθε στην κυβέρνηση η πληροφορία ότι τον κ. Μάσλοφ, που συμπλήρωσε έτη υπηρεσίας στην Αθήνα, θα διαδεχθεί ένα «βαρύ» όνομα: η κυρία Μαρία Ζαχάροβα, 44 ετών, εκπρόσωπος σήμερα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και στενή συνεργάτις του κ. Λαβρόφ.

Με το ζήτημα της Λιβύης να γίνεται ολοένα και πιο «καυτό» και να κινητοποιεί μια σειρά από χώρες για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, η απόφαση της Μόσχας να ανοίξει τώρα «παράθυρα» με την Ελλάδα έχει ειδική σημασία, μιας και το ρωσικό άνοιγμα γίνεται την ώρα που το ΝΑΤΟ εκφράζει, διά στόματος του γενικού γραμματέα, Γ. Στόλτενμπεργκ, την «ανησυχία» του για την «αυξανόμενη ρωσική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, την Συρία και την Λιβύη».

ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟΡΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Άρα λοιπόν:

  • η Ρωσία θέλει να γίνει ρυθμιστής στην Λιβύη και να αυξήσει την παρουσία της στην Μεσόγειο.
  • η Γαλλία φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε κεντρικό Ευρωπαίο «παίκτη» στην ίδια περιοχή.

Οι δυο χώρες έρχονται σε συνεννόηση στην βάση της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων, τα οποία την δεδομένη στιγμή ευνοούν την Ελλάδα.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί