• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ταυτόχρονη αποβίβαση «μεταναστών» σε βραχονησίδες του Αιγαίου – Ανησυχεί το Λιμενικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταυτόχρονη αποβίβαση «μεταναστών» σε βραχονησίδες του Αιγαίου – Ανησυχεί το Λιμενικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Υποχθόνιο τουρκικό σχέδιο...

Συνεχίζονται οι «περίεργες» -όπως χαρακτηρίζονται από στελέχη της Ελληνικής ακτοφυλακής- αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών σε βραχονησίδες του Αιγαίου.

Αυτή την φορά σειρά πήρε το Φαρμακονήσι, στο οποίο αποβιβάστηκαν όπως θα δείτε στο βίντεο Αφρικανοί άντρες, οι οποίο ουδεμία σχέση έχουν με πόλεμο, πρόσφυγες, οικογένειες και Συρία.

Όπως αναφέρει το Star,  έμπειροι λιμενικοί αποκαλύπτουν ότι μόνο τυχαίες δεν είναι αυτές οι ενέργειες των δουλεμπόρων. Από την πλευρά τους εκτιμούν ότι σκοπό έχουν την διάσπαση των δυνάμεων πλωτών μέσων.

Όπως εξηγούν στον τηλεοπτικό σταθμό: «Η απόβαση στο Φαρμακονήσι την ίδια στιγμή με την απόβαση μεταναστών στο νησάκι της Ψερίμου, αλλά και στο Αγαθονήσι ταυτόχρονα, είχαν σαν αποτέλεσμα να κινηθούν σκάφη του Λιμενικού από τη Σάμο, την Κάλυμνο και την Κω, όπου ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έτσι και αλλιώς κύματα μεταναστευτικών ροών».

Οι περισσότεροι που περισυνέλλεξαν το Λιμενικό και το σκάφος της Frontex είναι από αφρικανικές χώρες στην πλειοψηφία τους άνδρες.

Εν τω μεταξύ, αύξηση παρουσιάζουν οι «μεταναστευτικές» ροές από τα υπό κατοχή παράλια της Μικράς Ασίας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 226 «πρόσφυγες και μετανάστες» έφθασαν στα ελληνικά νησιά, με τους κατοίκους αυτών να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 65% αυτών θεωρεί τους «μετανάστες/πρόσφυγες» απειλή.

Την ίδια στιγμή, ο διάλογος ανάμεσα στην περιφέρεια και την κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο επίταξης εκτάσεων, φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, με την Τουρκία να τρίβει τα χέρια της.

ΦΩΤΟ video screenshot