Τα μυστικά των ελληνικών Rafale θέλουν να μάθουν οι Τούρκοι πιλότοι μετά τη στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Κατάρ

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε ψυχοπαθή και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στα μυστικά των ελληνικών Rafale προσπαθούν να μυηθούν οι Τούρκοι πιλότοι, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφότου έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Κατάρ. 

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 36 μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία μαζί με μεταγωγικά αεροσκάφη και 250 άτομα προσωπικό.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος μεγάλο μέρος αυτών των αεροσκαφών θα είναι Rafale και Mirage 2000-5 και οι Τούρκοι πιλότοι θα κάνουν συνεκπαιδεύσεις με τους Καταριανούς κυρίως για τα Rafale, τα οποία υπενθυμίζεται ότι αγόρασε πρόσφατα η Ελλάδα. 

Επιπλέον, προβλέπεται και η άφιξη πολλών μεταγωγικών αεροσκαφών του Κατάρ, όπου η Τουρκία σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης, πχ. πολέμου ή στρατιωτικών επιχειρήσεων, θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί για μεταφορά προσωπικού και πυρομαχικών. 

Στο μεταξύ, μετά τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως «ψυχοπαθή» και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

«Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος δεν είναι πια ζήτημα της πολιτικής, αλλά της ιατρικής, της ψυχιατρικής. Οι γιατροί μάλλον θα έχουν κάποια διάγνωση για έναν άνθρωπο που έχει ξεκόψει τόσο πολύ από την αλήθεια. Αν θέλει ο Θεός, θα υπάρχει και θεραπεία του», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 

skai/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί