Συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων με Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ανάπτυξη συνεργασίας φοιτητών με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στις τελετές υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των ΓΕΣ και ΓΕΑ και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθώς και συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΣ και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Όπως ανακοινώθηκε, τα μνημόνια συνεργασίας υπεγράφησαν από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη και από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα.

Το συμφωνητικό συνεργασίας υπεγράφη από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντή του ΙΔΙΣ, καθηγητή Χαράλαμπο Παπασωτηρίου.

Οι συγκεκριμένες συνεργασίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ανάπτυξη συνεργασίας φοιτητών με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες, εκπαίδευση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε σεμινάρια, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, συνδιοργάνωση κοινών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιμόρφωσης, σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας καθώς και σύνταξη και δημοσίευση μελετών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στους χαιρετισμούς που απηύθυνε εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς όλους τους εμπλεκόμενους για τις συνεργασίες που υπεγράφησαν, οι οποίες σηματοδοτούν τη σύμπραξη μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και των Ενόπλων Δυνάμεων που θα φέρουν και στις δύο πλευρές πλείστες ωφέλειες. Οι ημερίδες, τα συνέδρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διοργανωθούν θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πολύτιμα εκπαιδευτικά εφόδια.

Photo ΓΕΕΘΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί