Συγκεκαλυμμένες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ακόμα μία σειρά προκλητικών δηλώσεων προχώρησε ο Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ ο οποίος για ακόμα μία φορά έστρεψε τα πυρά του κατά της Ελλάδας, στη συνήθη τουρκική κλαούνα του τελευταίου διαστήματος μιλώντας, αναφερόμενος στην Ελλάδα, περί ψευδών δηλώσεων, την απειλητική γλώσσα και τις προκλήσεις από πλευράς της.

Το σημαντικότερο δεν είναι οι απειλές αυτές αλλά το ότι στις δηλώσεις του αυτές συνεχίζει λέγοντας ότι αν θέλει κάποιος να δεί επεκτατισμό από κάποια πλευρά, τότε θα πρέπει να κοιτάξει το χάρτη από το 1821 έως το 2020 υπονοώντας ότι η Ελλάδα έχει επεκταθεί σε βάρος της Τουρκίας.

Το 1821 η Τουρκία ελέγχει τη Βοσνία, Σερβία, Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, έχει ως προτεκτοράτο τη Ρουμανία και η επιρροή της ξεκινά από την Τυνησία και τη Λιβύη, μέχρι τον Κόλπο του Άντεν και το Ιράκ. Αναφερόμενος σε επεκτατισμό της Ελλάδας ο Ακάρ υπονοεί ότι η έκταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821 αντιστοιχεί στα κανονικά σύνορα του Τουρκικού κράτους και άρα εγείρει διεκδικήσεις από τα Βαλκάνια μέχρι την Τυνησία, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ.

Αυτό είναι το όνειρο της τουρκικής άρχουσας ελίτ, η επαναφορά υπό τουρκική και ισλαμική κυριαρχία υπό την σημαία της ημισελήνου, όλων των γειτονικών κρατών της σημερινής Τουρκίας και μερικών ακόμα.

Ο Ακάρ βέβαια και οι συν αυτό λησμονεί το ότι οι λαοί των Βαλκανίων με προεξάρχοντες του Έλληνες πολέμησαν και κέρδισαν σταδιακά την ελευθερία των υπεράριθμων, εν συγκρίσει με τον τουρκικό πληθυσμό, πληθυσμών τους και έδιωξαν την Τουρκία από τα Βαλκάνια. Αν ο Ακάρ φοβάται ότι  η Ελλάδα μπορεί να ξαναφτάσει στο Σαγγάριο, δικό του πρόβλημα.