Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει μαζί με τους ομόλογούς του σε άτυπο πρόγευμα εργασίας, που διοργανώνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Αχμάντ Νάσερ Μοχάμεντ Αλ-Σαμπάχ (Ahmad Nasser Al-Mohammad Al-Sabah), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη. Θα ακολουθήσει συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το τελευταίο θέμα, των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό ομόλογό τους ‘Αντονι Μπλίνκεν (Anthony Blinken).
Ακόμη οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την πολιτική της ΕΕ στην περιοχή του Ινδο – Ειρηνικού, καθώς και για τις εξελίξεις στο Μαλί και το Σουδάν. Επιπλέον, θα συζητηθεί η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, κατόπιν κοινής πρότασης της Ελλάδας και της Κροατίας.
Τέλος, στο περιθώριο του ΣΕΥ, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας Μίροσλαβ Λάιτσακ (Miroslav Lajčák).
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









