• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ραγδαίες εξελίξεις!!! Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας κατά της Τουρκίας!!! (vid)

Ραγδαίες εξελίξεις!!! Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας κατά της Τουρκίας!!! (vid)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν, η κρισιμότερη εδώ και δεκαετίες - «Αγκαλιά»με τα RAFALE η Ελλάδα και όχι μόνο...

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για συμφωνία αμυντικής συνδρομής της Γαλλίας σε περίπτωση που η Άγκυρα επιτεθεί στην Αθήνα.

Στην συνάντηση των δύο ανδρών υπήρχε απόλυτη συμφωνία για την προοπτική της στρατηγικής τους σχέσης και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας και συμβατότητα σε σχέση με την κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία για 18 Rafale», τονίζουν οι πηγές.

«Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε στην ΔΕΘ» ανέφεραν. Έσπευσαν παράλληλα να σημειώσουν ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» κάτι που θα διαφανεί όπως προανήγγειλαν, και λίγο αργότερα κατά την κοινή συνέντευξη των χωρών του Νότου.

Μάλιστα, Μακρόν και Μητσοτάκης συμφώνησαν πως άπαξ και η Τουρκία δεν συμμορφωθεί, τότε στις 25.9 θα υπάρξουν κυρώσεις. Αθήνα και Παρίσι συμφώνησαν πως η Τουρκία πρέπει να αποσύρει το Oruc Reis και τον Στόλο της για να αρχίσει ο όποιος διάλογος, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

Η Τουρκία τρέμει την συμφωνία Αθήνας-Παρισιού και ωρύεται κατά του Μακρόν, ειδικά επειδή Ελλάδα θα αποκτήσει τα, ισχυρότερα από τα τουρκικά F-16, RAFALE, αποκτώντας πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter:

«Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά την φωτιά της Μόριας».

Δείτε εικόνες από την συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Γαλλίας στην Κορσική:

Νωρίτερα ο Μακρόν κάλεσε την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα, καθώς όπως ανέφερε, η Άγκυρα, «δεν είναι πλέον εταίρος» στην ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την κυβέρνηση του προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, η οποία σήμερα επιδίδεται σε απαράδεκτες συμπεριφορές” και πρέπει “να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της», τόνισε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική λίγο πριν την έναρξη της Ευρωμεσογειακής διάσκεψης (MED7).

«Υπήρξαν απαράδεκτες πρακτικές στις ακτές της Λιβύης» απέναντι στην υπό νατοϊκή διοίκηση γαλλική φρεγάτα η οποία έπλεε στην περιοχή, εξήγησε ο Μακρόν. «Η Τουρκία έχει υπογράψει απαράδεκτες συμφωνίες με την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, αρνούμενη τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πρέπει να διαπιστώσουμε ότι σήμερα η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος σε αυτή την περιοχή», κατήγγειλε ο Μακρόν.