ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! Σύρος αλλοδαπός έκαψε τζαμί στην Λάρνακα Λάρνακα – Ερντογάν: «Δεν θα μείνει αναπάντητο – Θα πληρώσουν»

Η απόπειρα εμπρησμού την περασμένη εβδομάδα σε τζαμί στην Λάρνακα «δεν θα μείνει αναπάντητη», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες απόπειρες δολιοφθοράς σε χώρους λατρείας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για μια διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

« Εμείς, όπως και ο πρόεδρός μας της Βόρειας Κύπρου, κ. Ερσίν Τατάρ, λέμε επίσης στη Νότια Κύπρο: Μην προβαίνετε σε τέτοιες δολιοφθορές εναντίον των ναών μας. Είναι πολύ βαρύ. Αναζητούμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Έχουμε 6 τζαμιά στη Νότια Κύπρο. Η ασφάλεια αυτών των τζαμιών ανήκει στη διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Όπως ακριβώς προσέχουμε κι εμείς όλους τους αγίους και τις εκκλησίες τους, την ίδια προσοχή και ασφάλεια απαιτούμε κι εμείς από εκείνους. Πάντα το λέω και το ξαναλέω με αυτή την ευκαιρία», δήλωσε.», είπε.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε χθες βράδυ το περιστατικό που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου στο Μεγάλο Τζαμί στη Λάρνακα. Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ αλλά και ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Oμέρ Τσελίκ.

Tην ενέργεια καταδίκασε ο Πρόεδρος Θρησκευμάτων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς: «Αυτή η ασέβεια στάση απέναντι στους ναούς και τις ιερές αξίες δεν είναι ποτέ αποδεκτή», είπε.
Όπως αναφέρει το Anadolu επικαλούμενο ανακοίνωση της Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων του ψευδοκράτους, η αστυνομία να συλλαμβάνει τουλάχιστον έναν ύποπτο.

sigmalive

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί