• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Ο κορωνοϊός «σπάει» τον «κύκλο» που κρατά χιλιετίες στην παράδοση των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Ο κορωνοϊός «σπάει» τον «κύκλο» που κρατά χιλιετίες στην παράδοση των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κενό ανάμεσα στους ανθρώπους «χτυπά» και την ιστορία μας...

Τι κι αν ο συμπαθέστατος λοιμοξιωλόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως σταματά η συνέντευξη τύπου-ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Η ασθένεια, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Τσιόδρα δεν προκαλεί τόσους θανάτους όσους καταγράφονται (ΕΔΩ), αφήνει κατάλοιπα στην Ελλάδα, ακόμα και στην εθνική μας παράδοση.

Στις σχολές χορού στην Κρήτη τα μαθήματα ξεκίνησαν και πάλι μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας. Ωστόσο υπάρχουν και εδώ νέα δεδομένα λειτουργίας λόγω… κορωνοϊού.

Στο πρόγραμμα έχουν μπει αντισηπτικά, απολυμάνσεις αιθουσών, φυσικός εξαερισμός των χώρων, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Η είδηση είναι όμως πως πλέον οι κυκλικοί χοροί δεν θα γίνονται με επαφή, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον.

Όπως είδαμε στο βίντεο τα παιδιά χορεύουν χωρίς να πιάνουν το ένα το χέρι του άλλου, ενώ σύμφωνα με τον δάσκαλο χορού μια εναλλακτική είναι το μαντήλι.

Συγκεκριμένα, ο χοροδιδάσκαλος εξήγησε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» πώς γίνονται πλέον τα μαθήματα και μιλά για την προσπάθεια που γίνεται να επανέλθει ο χορός στις ζωές των κατοίκων της Κρήτης, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Έτσι, οι μαθητές χορεύουν με αποστάσεις, κάνοντας επίδειξη με «Μαλεβιζώτη» μπροστά στην κάμερα!

Το κενό ανάμεσα στους ανθρώπους θα φανεί ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ έντονα και σε ένα από τα πιο διαχρονικά χαρακτηριστικά του Ελληνισμού: Τον κυκλικό χορό!

Αυτός είναι Μαλεβιζώτης: