Τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και στο Αιγαίο, σχολίασε ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως σημείωσε ο κ. Ζιαζιάς, «το κλείσιμο των συνόρων ήταν ένα αφήγημα που εμείς οι στρατιωτικοί λέμε ότι έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Κατά την προσωπική μου άποψη έπρεπε να είχαμε λάβει μέτρα από το 2015 και να είχαμε στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι χώρα προορισμού, αλλά άμεσης φυγής».
Ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ εκτίμησε ότι η κατάσταση αυτή θα τραβήξει σε χρόνο, με αποτέλεσμα να έχουμε μια καταπόνηση των δυνάμεων μας στον Έβρο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα αντέξουν οι στρατιώτες μας και οι αστυνομικοί, για αυτό πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα.
«Πρέπει να φτιάξουμε τον φράχτη. Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει φράχτη, ενώ αντιμετωπίζουμε άμεσα το πρόβλημα, ενώ άλλες χώρες στο εσωτερικό της Ευρώπης, έχουν φτιάξει φράχτες», τόνισε ο κ. Ζιαζιάς, συμπληρώνοντας «Εγώ δεν μιλώ για την επιμήκυνση του φράχτη από τα 12 στα 40 χιλιόμετρα, αλλά για την κατασκευή φράχτη για όλον τον Έβρο».
Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος που επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της χώρας μας με 700 εκ. ευρώ, ο κ. Ζιαζιάς υπογράμμισε ότι η φύλαξη των συνόρων είναι δική μας υποχρέωση, μόνοι μας πρέπει να τα φυλάξουμε, δεν πρέπει να ψάχνουμε εθνικούς προστάτες. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο