Πόση αλήθεια αντέχετε;;; Πολύ πριν τον Σαμαρά, τα είχαν πει όλα – ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα μπήκε απλά η «βούλα»

Με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ψηφίστηκε η τροπολογία που εισάγει έκτακτο μηχανισμό παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το χρέος του, προκειμένου να κρατήσει δεξιούς ψήφους της ΝΔ στο κόμμα λέγοντας «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε»!

Ωστόσο, δεν χρειαζόταν ο Αντώνης Σαμαράς για να καταλάβει κάποιος τι πραγματικά έρχεται! Το έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι μόνο!

Οι δημογραφικές προβλέψεις για την χωρίς φρένο γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα φέρνει την εναλλακτική!

19/10/2021

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του forum «Η Ελλάδα το 2040», στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, στην αγορά εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την «πρόκληση του δημογραφικού»:

«Συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε. Το πόσο, θα μας το δείξει η απογραφή. Είχαμε μία συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από λίγο, για τα στατιστικά στοιχεία των εμβολιασμών, όπου ο παρονομαστής είναι η απογραφή του ‘11, για να υπολογίζουμε τα ποσοστά. Εικάζω ότι είμαστε λιγότεροι απ’ όσοι έδειξε η απογραφή του ‘11.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι και η οργανωμένη -το τονίζω- η οργανωμένη μετανάστευση, η καλά σχεδιασμένη μετανάστευση, δεν μπορεί και αυτή να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας (σ.σ. Οι αλλοδαποί θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των στρεβλώσεων της αγοράς εργασίας! Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως θα συμβάλλουν στο δημογραφικό)».

8/6/2022

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις προβλέψεις των ειδικών εδώ και μια 10ετία ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται με τις γεννήσεις να υπολείπονται των θανάτων έκανε λόγο για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ένταξη των αλλοδαπών στην Ελλάδα!!! Έκανε λόγο για νόμιμους μετανάστες! Μα αυτοί είναι ήδη ενταγμένοι! Άρα ΘΑ ΕΝΤΑΞΕΙ και άλλους, τους μουσουλμάνους που μας ήρθαν και έρχονται από Τουρκία και αυτούς που έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό να έρθουν από το Πακιστάν και το Μπαγκαλντές!

Πλέον με την τροπολογία που ψηφίστηκε αυτό είναι δυνατό!

“Πρόκειται για μία απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο των κατασκευών και όπως ξέρετε υπάρχουν ήδη φαινόμενα σοδειάς που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια. Ταυτόχρονα όμως η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση”, είχε εκτιμήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η εμπειρία από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών είναι θετική για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. “Η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής την χώρα των γονιών τους”, σημείωσε και τόνισε πως: “Αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας”.

9/11/2023

Και αφού ο πρωθυπουργός μίλησε, σειρά πήραν οι ΗΠΑ, οι οποίς εγκρίνουν φυσικά την μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική χώρα!!!

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: «Η Ελλάδα μετά VII: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα», βρήκε την… «λύση» για το δημογραφικό!!

Συγκεκριμένα, τόνισε για τους αλλοδαπούς που έρχονται στην Ελλάδα:

«Δεν μετρά το πού έχεις γεννηθεί ή το χρώμα του δέρματός σου. Αν πάρουμε κάποιον που έχει φύγει από την καταπίεση και αν βάλουμε ένα παιδί στο σχολείο και αν τους δώσουμε μία δουλειά σε 5, 10 έτη θα είναι Έλληνες»!

Και συνέχισε λέγοντας πως από τα παιδιά αλλοδαπών μπορούν να προκύψουν ο αυριανός Γεραπετρίτης και ο αυριανός Βενιζέλος, δηλαδή υπουργοί και επίδοξοι πρωθυπουργοί της χώρας!!!!!!!

«Σε αυτή την κρίση περάσαμε από το “δεν μπορώ να βρω δουλειά” στο “δεν μπορείς να βρεις εργάτες”. Αυτό δεν ωφελεί μόνο την κοινωνία, αλλά πρέπει να γίνει. Ελπίζω λοιπόν ότι όλοι είμαστε μαζί, ευθυγραμμισμένοι, έθνη και ηγέτες για μια πιο τέλεια ένωση, έναν κόσμο που γιορτάζει την δημοκρατία και διασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να δρέψουν τους καρπούς, σε όλους επιτρέπεται να φτάσουν στο μέγιστο δυνατό τους. Γιατί ποιος ξέρεις άραγε ποιο από αυτά τα παιδιά που θα βοηθήσουμε μπορεί να γίνει Γεραπετρίτης ή Βενιζέλος στο μέλλον;», τόνισε χαρακτηριστικά!

18/12/2023

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έδωσε το σύνθημα!

Είπε πως τόσο θα πρέπει να νομιμοποιηθούν αλλοδαποί, που μπήκαν παράνομα στην χώρα ή όχι, και δουλεύουν στα χωράφια, όσο και το πως θα έρθουν και καινούριοι από το Μπαγκλαντές!

Έχουμε μια νέα πραγματικότητα, υπογράμμισε!

Ως δικαιολογία πρόταξε το γεγονός πως «η ελληνική κοινωνία έχει προχωρήσει και οι νέοι της χώρας δεν θέλουν να κάνουν πια αγροτικές δουλείες, αλλά προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο. Οπότε οι μετανάστες θα κάνουν αυτές τις δουλειές»!

Έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου στην Ρώμη την σέρβιρε, όπως είπε, μετανάστης!

19/12/2023

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να νομιμοποιήσει το καθεστώς έως και 300.000 μεταναστών για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ελλείψεις στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι δεξιές κυβερνήσεις όταν προσπαθούν να περιορίσουν τις παράνομες αφίξεις».

Αυτό είχαν γράψει οι Fianancial Times στις 26/9/2023!

Το άρθρο ήρθε ξαφνικά στην επικαιρότητα, τώρα που τρεις μήνες μετά, όλως τυχαίως, ψηφίστηκε η τροπολογία νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών που δουλεύουν τρία χρόνια στην χώρα μας εδώ και εκεί, ενώ η κυβέρνηση, όπως έχει ειπωθεί, θα φέρει και άλλου από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες!

Για το θέμα ερωτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης!

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι του είπαν πως δεν μπορούν οι FT να δημοσιεύουν κάτι τέτοιο χωρίς να έχουν πηγές, ενώ, συμπλήρωσαν, αν όλα αυτά ισχύουν, τότε έχουν βάση οι ανησυχίες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών».

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί