«Ναι, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ με ΠΑΚΙΣΤΑΝ και ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ – Χρειαζόμαστε 144.000 για τα χωράφια» – ΗΧΗΤΙΚΗ επιβεβαίωση Μηταράκη

Δυστυχώς είναι αλήθεια...

Ο Ν.Μηταράκης επιβεβαίωσε όσα διαβάσατε στο ΕΛ πως δηλαδή συμφώνησε να έρθουν «νόμιμοι» μετανάστες από Μπαγκλαντές και Πακιστάν, οι οποίοι θα πάρουν βίζα για 5 χρόνια και θα περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν (ΕΔΩ).

Θα τους φέρουν να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες στα χωράφια, αλλά και στον τουρισμό και στις κατασκευές.

«Ο στόχος μου και στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν ήταν να μιλήσω με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών και ένας στόχος ήταν η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Η χώρα μας δεν χρειάζεται μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών, χρειαζόμαστε όμως εποχικούς εργαζόμενους. Η αγροτική οικονομία μας έχει ζητήσει φέτος επίσημα 144.000 εργαζόμενους για αγροτικές εργασίες και παράλληλα και στον τουρισμό και στις κατασκευές υπάρχει πρόβλημα για εργατικά χέρια», τόνισε αρχικά ο Ν.Μηταράκης.

«Θέλουμε λοιπόν πολλές χώρες, όχι μόνο γι’ αυτές που αναφέρατε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να στείλουν εποχικούς εργαζόμενους, χωρίς τις οικογένειες τους, οι οποίοι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, θα έρθουν μόνο εάν έχουν σύμβαση με συγκεκριμένο εργοδότη», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Νομοθετήσαμε πριν λίγους μήνες πενταετής άδεια αλλά για 9μηνη παραμονή ανά έτος. Αυτές οι άδειες δεν επιτρέπουν στην οικογένεια του να έρθει, δεν οδηγούν σε μόνιμη διαμονή, ούτε σε υπηκοότητα. Άρα αυτός θα έχει κάθε κίνητρο να επιτρέψει και νόμιμα να ξαναμπεί στο αεροπλάνο την επόμενη χρονιά».

Ακούστε το ηχητικό! Δυστυχώς είναι αλήθεια…

ΦΩΤΟ Μηταράκης Twitter

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί