Ανεβάζει ξανά τους τόνους η Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η χώρα του θα απαντήσει «στο πεδίο» σε όποιον χρειαστεί και πως η Τουρκία «χάλασε» ύπουλα σχέδια στη Μεσόγειο.
«Στη Μεσόγειο εργαζόμαστε και προσπαθούμε για μια μόνιμη ειρήνη και δεν σταματάμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Τους χαλάσαμε τα ύπουλα σχέδια τους και θα συνεχίσουμε να τα χαλάμε. Αν χρειαστεί το κάνουμε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων αν χρειαστεί όμως και στο πεδίο. Είμαστε ικανοί για όλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης εξήγησε ότι καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναγγείλει επανάληψη γεωτρήσεων στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Άγκυρας το επόμενο διάστημα.
Στην Τουρκία επικρατεί έντονη ενόχληση για τις συστηματικές κινήσεις που φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά σε Γαλλία, Αίγυπτο, ΗΠΑ και Ισραήλ, γεγονός που αποτυπώνεται και στον τουρκικό Τύπο.
Η εφημερίδα karar γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Η Άγκυρα εκκένωσε και η Αθήνα γέμισε». Φιλοξενεί δηλώσεις του τελευταίου πρέσβη της Τουρκίας στη Δαμασκό ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει πολύ στενές σχέσεις με Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία ουσιαστικά εγκατέλειψε αυτές τις χώρες.
Η Hurriyet γράφει για τα ταξίδια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σχολιάζει ότι η Αθήνα επιχειρεί άνοιγμα στην Αφρική όπου βρίσκεται η Τουρκία.
(skai. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ









